Artiest

Ferry Corsten

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Ferry Corsten
De Rotterdamse DJ/producer Ferry Corsten maakt vernieuwende dance muziek en onder andere een zilveren harp en een DJ Award voor beste trance DJ kreeg uitgereikt.

Sinds 1991 is Corsten full-time bezig als producer. Hij is sindsdien niet meer weg te denken uit de internationale dance scène. In het begin van zijn carrière maakt Corsten een aantal hardcore gabber tracks, maar al snel komt hij erachter dat zijn interesses toch meer liggen bij de clubhouse en de trance. Hij krijgt in 1996 zijn eerste internationale succes.

Hij breekt in Europa door met het nummer Dont Be Afraid. Deze doorbraak betekent zijn eerste grote succes als solo dance artiest/producer. Samen met zijn partner Robert Smit richt Ferry in 1997 het dance label Tsunami op. Dit label werkt samen met het in Nederland gevestigde Purple Eye Entertainment. Deze samenwerking blijkt een groot succes en resulteert uiteindelijk in een van de meest invloedrijke dance labels die er bestaat.

De drie partijen richten ondertussen een nieuw label op met de naam Polar State. Het tweede solo-project van Corsten, System F, wordt bij Tsunami uitgebracht. De titel Out Of The Blue wordt een van de grootste trance nummers van 1999. Het behaalt de top 20 in Engeland en zet Ferry Corsten definitief op de wereldwijde dance kaart. Ferry blijft vervolgens hits produceren. Hij werkt onder andere samen met de bekende Nederlandse DJ Tiesto.

Ook maakt hij remixes van verschillende nummers, zoals van het nummer New Yearsday van U2. Ferry treedt als DJ op in de hotse spots van de wereld. In oktober 1999 wordt Ferry verkozen tot Producer Of The Year tijdens de Ericsson Muzik Award in Londen. Hiermee laat hij onder ander Puff Daddy achter zich. Hij krijgt een Dancestar 2000 Award voor Best Remix in mei 2000. In Nederland wordt hij beloond met een prestigieuze zilveren harp voor zijn bijdragen aan de Nederlandse dance muziek.

In 2005 werkt Corsten aan een nieuw album en een nieuw party concept getiteld L.E.F. (Loud, Electronic and Ferocious). Met een nieuwe sound speelt Ferry in clubs over de hele wereld. Voor de Muziek10Daagse 2005 heeft hij in opdracht van Marco Borsato een remix gemaakt van De Bestemming. Daarnaast komt Ferry met een nieuwe single waarop Simon Le Bon van Duran Duran de vocals verzorgt.

Tracks van Ferry Corsten