Artiest

Mister and Mississippi

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Mister and Mississippi
Wat goed is, komt snel. Het viertal van Mister And Mississippi leert elkaar kennen op de Herman Brood Academie in Utrecht, waarna ze al snel besluiten een band te vormen. Anderhalf jaar na oprichting spelen ze op Noorderslag en worden ze met het nummer 'Northern Sky' uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Het titelloze debuutalbum moet dan nog verschijnen.

Samgar, Maxime, Tom en Danny ontmoeten elkaar als ze alle vier studeren aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Voor het vak Act Development moeten ze samen drie liedjes schrijven en opvoeren en worden daarbij begeleid door Marcel van As (Spinvis, Coparck). Het klikt meteen goed en na de eerste oefensessie besluiten de vier officieel een band te vormen. Uit de naar eigen zeggen 'spontane chemie' tijdens die eerste oefensessie komt het nummer 'Running' voort, dat wordt opgenomen en online gratis te beluisteren is.

Amsterdamse Popprijs

Mister And Mississippi blijven niet onopgemerkt en zijn onderwerp van gesprek in de wandelgangen van de Herman Brood Academie. Het vierde optreden van de band is in de grote zaal van de Melkweg tijdens de finale van de Amsterdamse Popprijs 2011. Die weet de band glansrijk te winnen, waardoor het balletje daadwerkelijk lijkt te gaan rollen. De band staat in het voorprogramma van Patrick Watson en tourt met Blaudzun.

Reyn Ouwehand

Voor de opnames van hun debuutalbum werken Mister And Mississippi samen met Reyn Ouwehand (a balladeer, Kane). In zijn studio Huis Verloren nemen ze elf liedjes op. De verschillende muzikale achtergronden van de bandleden zorgen ervoor dat Mister And Mississippi een onderscheidende, eigen sound weten te vinden. Er wordt een platencontract getekend bij V2 Records, waar ook Gotye, Blaudzun en Patrick Watson zitten.

3FM Serious Talent

Nadat Mister And Mississippi in 2013 op Noorderslag staat, worden ze 3FM Serious Talent met de single 'Northern Sky'. De folky sound met meerstemmige samenzang slaat aan bij een breed publiek.

Debuutalbum

Het titelloze debuutalbum van Mister and Mississippi is er dan eindelijk in januari 2013. De release ervan wordt in een uitverkochte Tivoli de Helling in Utrecht gevierd. Popjournalisten zijn enthousiast over de breekbare liedjes van het viertal. Mister and Mississippi klinkt wat zweverig en experimenteel, maar blijft toegankelijk door de heldere gitaarpartijen en bombastische verwijzingen naar hedendaagse folkgrootheden als Bon Iver en Sigur Rós.

Het gaat de band voor de wind: Mister and Mississippi wordt voor veel festivals geboekt en de groep sleept een 3FM Award in de wacht voor Beste Nieuwkomer.

We Only Part To Meet Again

In januari 2015 komt het tweede studioalbum We Only Part To Meet Again uit. De plaat staat in het teken van afscheid, maar is ook het begin van een nieuwe fase en de zoektocht naar een nieuwe balans, aldus de band. De eerste single van het nieuwe album is 'Meet Me At The Lighthouse'.