Naar homepage
Artiest

London Grammar

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. London Grammar
Brits triphop/elektronica-trio dat een beetje aan The XX doet denken. Toch is de muziek van London Grammar net wat minder minimalistisch en wat meer poppy. Voor ze op de radio verschijnen, zijn ze al een hit op het wereldwijde web, met onder andere het nummer 'Wasting My Young Years'. Frontvrouw Hannah Reid wordt geflankeerd door Dot Major en Dan Rothman op gitaar en drums/elektronica.

In februari 2013 brengt London Grammar hun eerste EP, getiteld Metal & Dust uit. Een half jaar later, in september 2013, is hun debuutalbum If You Wait klaar.

Facebook

Frontvrouw Hannah Reid en gitarist Dan Rothman komen allebei uit Londen. Ze leren elkaar kennen in 2009 via de University of Nottingham. Dan Rothman ziet een foto van Hannah Reid met gitaar op Facebook. Hij stuurt haar een berichtje met de vraag of ze samen met hem muziek wil maken. Later worden ze vergezeld door Dominic 'Dot' Major. Hij speelt keyboard, djembe en drums. 

EP Metal & Dust

In februari 2013 komt London Grammar met hun eerste EP getiteld Metal & Dust. Daar staat onder andere de single 'Wasting My Young Years' op. De Britse band valt goed in de smaak en ze zijn steeds vaker op de radio te horen.

Featuring Disclosure

London Grammar werkt ook mee aan Disclosure's nummer 1-album Settle met de track 'Help Me Lose My Mind'. Dit liedje wordt uitgebracht in juni 2013.

Debuutalbum If You Wait

London Grammar deed er achttien maanden over om hun debuutalbum te schrijven en op te nemen. "Maar als het aan mij lag, zaten we nu nog steeds in de studio," vertelt Hannah Reid aan het magazine Marie Claire. "I'm a nightmare like that."