Artiest

Skunk Anansie

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Skunk Anansie
Engelse rockband die eind jaren '90 grote hits scoort met 'Weak', 'Hedonism' en 'Brazen (Weep)'. Skunk Anansie houdt het in 2001 voor gezien. Zangeres Skin gaat solo verder. Toch is het in 2009 tijd voor een reünie.

Skunk Anansie wordt in 1994 opgericht door zangeres Deborah Anne Dyer (Skin), Richard Keith Lewis (Cass), Martin Ivor Kent (Ace) en Mark Richardson. Het jaar erop ligt het debuutalbum Paranoid And Sunburnt al in de winkels. Het levert een hit op in 'Weak'.

Stoosh

De band zet het succes voort op Stoosh. De eerste uptempo single 'Twisted (Everyday Hurts)' wordt geen hit, maar de ballad 'Hedonism' weet de top 10 te halen. Ook 'Brazen (Weep)' wordt een hit.

Uit elkaar na Post Orgasmic Chill

Post Orgasmic Chill verschijnt in 1999 en de eerste single 'Charlie Big Potato' wordt een klein hitje. 'Secretly' wordt de laatste hit voor Skunk Anansie. In 2001 geeft de band te kennen ermee te stoppen. Skin scoort samen met Maxim (van The Prodigy) een grote hit met 'Carmen Queasy'.

Weer bij elkaar

Na een pauze van bijna acht jaar besluiten de leden dat het wel leuk lijkt om een reünie te houden en daarbij nieuw materiaal op te nemen en te gaan toeren. Zo gezegd, zo gedaan, eind 2009 keert Skunk Anansie terug. Smashes and Trashes is het beloofde best of-album uitgebreid met nieuw materiaal.