Artiest

Joshua Radin

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Joshua Radin
Joshua Radin is een Amerikaanse singer/songwriter die opgroeit in Ohio. Zijn liedjes duiken regelmatig op in verschillende films en TV-series, maar de doorbraak komt pas in 2010 met zijn tweede album Simple Times.

In Shaker Heights, Ohio ziet Joshua Radin op 14 juni 1974 het levenslicht. Daar groeit hij op in een huis waar zijn ouders en hijzelf vaak oude Motown-platen draaien, maar ook The Beatles, Paul Simon en Cat Stevens behoren tot de platenverzameling van huize Radin. Als hij klaar is met studeren besluit hij dat hij zelf muziek wil maken.


New York

Joshua verhuist dan naar New York. Een van de eerste dingen die hij daar doet als hij zijn leven op orde heeft is een gitaar kopen. Hij leert zichzelf spelen en begint eigen liedjes te schrijven, een mix van folk, akoestisch, singer/songwriter en dat allemaal onder het rustige stemgeluid van de zanger.


Zach Braff

'Winter' is een van de eerste liedjes van de hand van Joshua. Hij laat het horen aan medemuzikant en vriend Cary Brothers. Hij is enthousiast en laat op zijn beurt het liedje horen aan een van zíjn vrienden: de acteur Zach Braff (bekend van onder meer de TV-serie Scrubs en de film Garden State). Dit betekent een enorme boost voor de carrière van Joshua Radin. Hij raakt bevriend met Zach Braff en die zorgt ervoor dat het liedje in de serie Scrubs gebruikt wordt. 


Muziek in TV-series

Het liedje valt ook andere producenten en regisseurs van Amerikaanse TV-series op. Ondertussen zit Joshua niet stil, maakt meerdere liedjes en deze worden ook gebruikt in Scrubs, andere series als Grey's Anatomy, House, Lie To Me en Eli Stone én verschillende speelfilms.


We Were Here

Het eerste album dat uitkomt van Joshua Radin is We Were Here uit 2006. Het album telt twaalf tracks en wordt goed ontvangen door de pers, zo krijgt hij vier sterren in Rolling Stone Magazine. Bij de eerste single, 'Closer', zit een professionele videoclip die geregisseerd is door Zach Braff. Ondanks de goede recensies wordt de plaat geen commercieel succes.


Simple Times

Samen met producer Rob Schnapf duikt Joshua in 2008 weer de studio in om zijn tweede album op te nemen. Met hulp van verschillende muzikanten is Simple Times in ongeveer zeven weken opgenomen. Op dat moment heeft de muzikant een contract bij Columbia Records. Als hij aankomt met het album wil het platenlabel dat er nog één track met meer radio-/hitpotentie op komt. Daar is Joshua niet blij mee. Hij geeft al het geld wat hij van Columbia Records heeft gekregen terug, neemt zijn muziek mee en brengt het album bij het kleine indielabel Mom & Pop Music uit.


'I'd Rather Be With You'

De eerste single die uitkomt van Simple Times is 'I'd Rather Be With You'. In Nederland lopen we wat achter op de VS en komen het album en deze single pas in 2010 uit. Een kleine doorbraak is een feit.

 

The Rock And The Tide

In 2011 verschijnt het opvolgende album The Rock And The Tide, waarvan 'I Missed You' de eerste single is.

Tracks van Joshua Radin