Artiest

Ten Sharp

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Ten Sharp
Melodieuze rockband uit Purmerend en omstreken die in 1991 een internationale hit scoort met 'You'. Ten Sharp weet de Nederlandse hitlijsten ook te halen met de singles 'Japanese Lovesong', 'Ain't My Beating Heart', 'Richman' en 'Dreamhome (Dream On)'. In 2003 verschijnt het comebackalbum Stay.

De carrière van Ten Sharp neemt in '91 een enorme vlucht als 'You' op single wordt uitgebracht. 'You' bereikt de eerste plaats in de Scandinavische hitlijsten en wordt een Top 10-hit in Nederland, Duitsland, Griekenland en Frankrijk. Het album Under The Waterline, waarvan 'You' afkomstig is, gaat wereldwijd meer dan één miljoen keer over de toonbank.

Geen eendagsvlieg

Op de opvolger The Fire Inside (1993) bewijst Ten Sharp geen eendagsvlieg te zijn. Een succesvolle tournee door Europa bevstigt dit. Met volledige liveband neemt Ten Sharp vervolgens het album Shop Of Memories op dat in 1995 het levenslicht ziet. Een jaar later volgt het live-album Roots Live waarop Ten Sharp haar favoriete nummers uit de jaren '70 covert. In 2001 verschijnt de verzamelaar Everything & More - The Best Of Ten Sharp. Dit album bevat vijf nieuwe nummers, waaronder de single 'Beautiful' (die in Argentinië op nummer 1 komt) en 'Everything', dat door velen wordt gezien als de mooiste Ten Sharp-ballad ooit.

One Love

Met de release van de single 'One Love' en het album Stay komt er voor de fans een einde aan het lange wachten op nieuw materiaal van Ten Sharp. Het door Peter van Asten (Twarres, Dolly Dots) geproduceerde album bevat volgende de platenmaatschappij "nummers die de herinnering aan de wereldhit 'You' levend houden."

Tracks van Ten Sharp