Artiest

Miike Snow

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Miike Snow
Miike Snow is een dancepop collectief dat bestaat uit twee Zweden en een Amerikaan. Met debuutsingle 'Animal' scoren de heren in 2009 een culthit. Deze track staat op het titelloze debuutalbum dat verschijnt in hetzelfde jaar. Het tweede album Happy To You brengt de band uit in maart 2012. De eerste single hiervan is 'Paddling Out', dat letterlijk betekent 'een risico nemen'.

Miike Snow is een Zweedse band. De band is vernoemd naar de de Japanse regisseur Takashi Miike. De regisseur is vooral bekend om zijn gewelddadige, smerige horrorfilms. De band is ontstaan in 2007 in Stockholm en bestaat uit  Andrew Wyatt, Christian Karlsson and Pontus Winnberg. De laatste twee hebben al eerder samengewerkt aan een album. Zij vormden eerder Bloodshy & Avant. De muziek die Miike Snow maakt, valt te scharen onder de noemer indie electropop.

Miike Snow, het album

Het eerste album van de formatie komt uit in 2009 bij Downtown Records. De single Animal komt ook uit in dat jaar. Het album wordt goed ontvangen en The Guardian geeft de koele emo- popmuziek het predikaat van mix tussen A-Ha en Animal Collective.

Happy To You

Het tweede album van Miike Snow verschijnt in maart 2012. De eerste single hiervan is 'Paddling Out', die in januari 2012 uitkomt.

Tracks van Miike Snow