Artiest

Orange Skyline

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Orange Skyline
“You and I, are brothers ‘til we die”. Niels en Stefan van der Wielen delen een broederlijke liefde voor hedendaagse gitaarbands (Arctic Monkeys), Franse ’60’s pop (Jacques Dutronc) en mod-bands zoals The Who.

Na het bijwonen van een concert van Oasis (in 2009) zijn de broers Van der Wielen ervan overtuigd dat ze muziek willen maken. Ze halen jeugdvriend Mart Atema erbij en schaffen instrumenten aan. Vanaf het begin leren ze spelen door uitsluitend eigen composities te spelen.

Thank You, We'll Take It From Here

Geïnspireerd door jaren ‘00 Indie, zoals The Libertines en The Strokes, wordt de eerste EP Thank You, We’ll Take It From Here opgenomen. Simon 'Benus' Christiaanse brengt daarbij de structuur aan in de band. In en rondom thuisstad Groningen worden de eerste shows geboekt. Dankzij hun energieke, enthousiaste optredens wordt de band opgemerkt als “potentievolle jonge band om in de gaten te houden”. Dit betaalt zich medio 2013 uit, want dan winnen ze de Groningse popprijs.

Thuisstad Groningen

Binnen een jaar na het winnen van de popprijs speelt Orange Skyline meer dan 100 shows in Nederland. Waarbij in thuisstad Groningen nagenoeg ieder podium en festival wordt aangedaan. Ze zijn onder andere supportact voor de Kaiser Chiefs in de Oosterpoort, spelen op de mainstage tijdens het Bevrijdingsfestival en op de 3FM Serious Talent Stage tijdens de Nacht van de Kunst en Wetenschap. In Nederland speelt Orange Skyline onder andere in Metropool, Supermarkt en Asteriks.

Tweede EP

In september 2014 brengt het Groningse viertal een tweede EP uit, getiteld Orange Skyline. Single 'Rapture' zorgt daarbij voor de eerste stappen in het Nederlandse muziekcircuit. Orange Skyline krijgt aandacht van onder andere 3FM, De Wereld Draait Door en Pinguin Radio. Tijdens de Popronde in het najaar van 2014 wordt Orange Skyline meerdere malen getipt als een van de meest veel belovende acts voor 2015.