Artiest

Jamiroquai

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Jamiroquai
Engelse groep die met het album Emergency On Planet Earth in 1993 doorbreekt. Jamiroquai scoort in 1998 een Top 20-hit met 'Deeper Underground', een muzikale bijdrage aan de film Godzilla.

Jay Kay

Jason Kay wordt niet goed genoeg bevonden als hij auditie doet voor zanger van de Brand New Heavies. De excentrieke muzikant besluit hierop zijn eigen band op te richten: Jamiroquai.

Dansbaar

Jamiroquai breekt begin jaren '90 door met een uiterst dansbare mix van jazzy en funky popmuziek met een sterke referentie aan de jaren '70. Het debuut Emergency On Planet Earth (1993) wordt een groot succes. De band houdt zich in de teksten bezig met onderwerpen als milieu en politiek en geeft kritiek op de gevestigde orde. 

Deeper Underground

Na Emergency On Planet Earth brengt de band nog drie cd's uit die allen uitblinken in dansbaarheid, maar die niet veel meer zijn dan een logisch vervolg op eerder opgenomen werk. Niettemin breken ze met het album Travelling Without Moving internationaal door. Het nummer 'Deeper Underground' is tot nog toe het best scorende nummer van Jamiroquai. Opgenomen voor de soundtrack van de monster-movie Godzilla is het wereldwijd een grote hit geweest. 

Dynamite

In 2005 probeert de band het weer met de cd Dynamite. De eerste single van dat album, 'Feels Like It Should', verschijnt aan het begin van de zomer. In november 2005 komt de single '(Don't) Give Hate A Change' uit. 

High Times

Een jaar later vindt Jamiroquai het tijd om een compilatie-CD uit te brengen. De meest succesvolle singles worden op één album gezet: High Times: Singles 1992-2006. Er staan ook twee nieuwe nummers op: 'Runaway' en 'Radio'.

Rock Dust Light Star

Op wat hardnekkige geruchten en wat berichten op het internet na is het ongeveer vier jaar doodstil rond Jamiroquai. De buzz trekt in de zomer van 2010 weer aan en in de nazomer van dat jaar komt de eerste single in jaren uit: 'White Knuckle Ride'. In november 2010 volgt het complete album genaamd Rock Dust Light Star. Begin 2011 volgt de tweede single: 'All Good In The Hood'.