Artiest

Jack and the Weatherman

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Jack and the Weatherman
Jack and the Weatherman is een akoestisch duo uit Haarlem. Deze two-man-band speelt gitaar, ukulele, zang, mondharmonica, voettamboerijn en zelfgemaakte kickdrum met mond, handen en voeten!

Met deze unieke formatie, enorm veel energie en prachtige harmonien brengen zij verhalenderwijs mooie pop/folk liedjes en doen ze niet onder als volwaardige band. Op Spotify hebben de jongens wereldwijd al 6.000.000 streams en touren ze al langzaam door Europa!

Wapenfeiten

Het tweetal speelt op vele festivals in Nederland, waaronder op Kadepop, Uitmarkt, MadNes en Surfana. Daarnaast doen de jongens ook supportshows van onder andere Xavier Rudd, Raul Midon en Sticky Fingers in de Melkweg, Paradiso en thuishaven Patronaat. 

Tweede EP

De release van de tweede EP Homewards vindt op 18 april 2015 plaats in een uitverkocht Patronaat in Haarlem. Deze EP is opgenomen door Jasper Zuidervaart en gemasterd in Wisseloord. De inspiratie is vooral geput uit de veranderingen die de jongens hebben meegemaakt na het verlaten van hun hometown. Loslaten, afscheid nemen, leven en aanpassen spelen een grote rol op de nieuwe EP. Door het gebruiken van slechts zang, gitaren, ukulele en additionele percussie zoals een accordeonkoffer, zelfgemaakte shakers, een tamboerrijn én zelfs een prullenbak hebben de liedjes een intieme sound gekregen.

Promoten op de fiets

De EP Homewards hebben Jack and The Weatherman op hele bijzondere wijze gepromoot, namelijk op de fiets! Bepakt met instrumenten fietsten ze 350 km van geboorteplaats Emmen naar huidige woonplaats Haarlem. Onderweg deed het duo radio optredens en sliepen ze bij mensen in ruil voor huiskamerconcerten. Deze tour is vastgelegd en uitgebracht als videoclip voor 'This Town' over Haarlem.