Creed

Creed

Uiterst succesvolle hardrock-/grungeband... in de Verenigde Staten. Creed verkoopt in zijn thuisland miljoenen CD's, maar in Europa loopt het publiek niet bepaald warm voor de 'Amerikaanse spierballenrock'. 'Higher' en 'With Arms Wide' open worden in 1999 en 2000 zeer bescheiden hitjes.

Creed wordt in Nederland wel eens gezien als de Amerikaanse variant op Kane. In werkelijkheid is het eerder andersom. Wanneer Kane wordt opgericht, timmert Creed al een tijdje aan de weg. De band brengt haar eerste album in 1997 uit: My Own Prison.

In Amerika gaan er van deze cd miljoenen exemplaren over de toonbank. In Europa zijn de consumenten een stuk minder gretig. Ook de tweede cd, Human Clay (1999) is een doorslaand succes... in Amerika. De singles 'Higher' en 'With Arms Wide Open' worden wel radiohitjes.

Eind 2001 verschijnt Weathered.

Songs van Creed

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen

Als je deze optie kiest worden je gegevens opgeslagen in een cookie. We gebruiken deze cookie alleen zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement