Artiest

The Last Shadow Puppets

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. The Last Shadow Puppets
The Last Shadow Puppets is een Britse rockgroep die in 2008 debuteerde met het album The Age of The Understatement, waarvan de gelijknamige single een hit werd. In 2016 komt Everything You've Come To Expect, de langverwachte tweede plaat van het duo.

The Last Shadow Puppets ontstaan

The Last Shadow Puppets bestaat uit Alex Turner (zanger van de Arctic Monkeys) en Miles Kane (zanger van The Rascals). De twee muzikanten ontmoeten elkaar in 2005 wanneer The Rascals het voorprogramma verzorgen van de Arctic Monkeys. Het klikt en na nog een tournee start het duo The Turner and Kane project. Een vriend is het niet eens met de naam. Daarop besluiten Kane en Turner hun groep The Last Shadow Puppets te noemen.

Hitalbum

In 2008 brengen de twee hun eerste gezamenlijke album uit; The Age of The Understatement. Een plaat die het goed doet in hun thuisland. Het album haalt de eerste plek in de Engelse hitlijsten.

8 jaar later

Het duurt even, maar uiteindelijk is er dan het tweede album van de band. Op 1 april 2016 komt Everything You've Come To Expect uit, met onder andere 'Bad Habits' en 'Aviation'. De plaat is qua sound goed te vergelijken met hun debuut. Het duo gaat ook op een kleine clubtour, waarbij ze onder andere Paradiso aandoen.