Artiest

The New Shining

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. The New Shining
Driekoppige Nederlandse hardrockband die in 2006 opgericht is. Met hun album Hedges Against the Night krijgen ze naamsbekendheid in binnen- en buitenland. Ze spelen van 2009 tot 2011 in het voorprogramma van Golden Earring. In mei 2012 brengt The New Shining een dubbelalbum uit: Stripped/Full Circle.

Oprichting

The New Shining ontstond in de zomer van 2006. De drie leden van de band, Xander "Nax" Stok (vocals en gitaar), Arjan "R" Nijman (bass en backing vox) en Vincent "Vince" Stok (drums), speelden echter al zo'n 10 jaar met elkaar in diverse bands. In 2006 werd besloten met z'n drieën verder te gaan onder een nieuwe naam: The New Shining. Begin 2012 besluit Vince de band te verlaten, waarna hij opgevolgd wordt door Roel van der Sluis.

Twee albums

In de beginjaren van de band brengt The New Shining twee albums uit, te weten Supernatural Showdown in 2008 en het in de USA opgenomen album Hedges against the Night in 2009. De albums ontvangen lovende recensies in bladen als OOR en het Duitse Rock Hard. Eind 2008 volgt zelfs een top 10-notering in de Amerikaanse alternative charts voor de single 'Red Eyes'.

Stripped

In 2010 besluit The New Shining een nieuwe weg in te slaan. Twee jaar lang sluit frontman Xander zich bijna letterlijk op in de studio om rustige, gestripte songs te schrijven. Een periode die hij zelf heftig noemt, omdat hij zoveel met zichzelf geconfronteerd wordt bij het graven naar teksten. De songs zorgen voor de intense plaat Stripped.

Full Circle

Toch kan de band haar hardere kant niet achter zich laten, dus besluiten Xander en zijn bandgenoten de teksten van Stripped ook op hardere muziek te zetten. Dit album wordt Full Circle gedoopt en wordt samen met Stripped onder de titel Stripped/Full Circle in mei 2012 als één pakketje uitgebracht.

Wake Up Your Dreams

In oktober 2013 verschijnt het album Wake Up Your Dreams. 'Run Baby Run' is de eerste single van het album. Net als op de voorganger mixt The New Shining akoestische liedjes met stevige rock. Leadzanger Xander Stok voelt zich thuis in deze mix: "Wake Up Your Dreams is veel positiever en energieker. Met deze plaat dacht ik echt: ik lééf. Ik voel me lekker, ik schrijf muziek en ben in de positie om mensen te helpen." Tweede single is 'Out Of My Hands'.

Tracks van The New Shining