Nu op 3FM: -

Janelle Monae

Janelle Monae

Janelle Monáe is een Amerikaanse zangeres die dansbare pop en soulmuziek maakt.

Monáe maakt uiterst dansbare, funky nummers waarvoor ze zich laat inspireren door diverse invloeden: van jazz en soul tot hiphop en wereldmuziek. Naast een getalenteerde zangeres met hersens en ballen, blijkt ze een rasperformer. Daarbij is Monáe een eigenzinnige dame die alle ongeschreven kledingwetten voor jonge vrouwelijke artiesten in de wind slaat. Voor Monáe geen sexy stoeipakjes en wapperend haar; ze verschijnt steevast in een smoking, op platte schoenen en met een Little Richard-kuif.

Musicalster

Janelle Monáe Robinson, geboren op 1 december 1985 in Kansas City, is een zangeres, danseres, songwriter, en performer. Haar grote droom was altijd om musicalster op Broadway te worden, maar wijzigde haar plannen en ging muziek maken. In 2007 komt Janelle’s eerste Extended Play (EP) Metropolis: Suite I (The Chase) uit en is het eerste deel van de vier ‘Suites’.

The ArchAndroid (Suites II and III)

Janelle’s eerste studioalbum The ArchAndroid (Suites II and III) komt in Amerika in mei 2010 uit en bevat deel twee en drie van de vier Suites. In Nederland ligt het album vanaf half juli 2010 in de winkels. De eerste single van het album is ‘Tightrope’, die ze samen met rapper Big Boi (Outkast) maakt. ‘Cold War’ is de volgende single.

The Electric Lady

Janelle Monáe kruipt wederom in de synthetische huid van haar androïde alter ego Cindi Mayweather. Zowel Mayweather als andere onderdelen uit de reeks conceptalbums zijn overduidelijk gebaseerd op het verhaal van machinemens Maria uit de sciencefictionfilm Metropolis uit 1927. The Electric Lady bevat suites IV en V.  Op de nieuwe cd kun je overigens ook bekende artiesten horen zoals Prince, Erykah Badu en Solange.

Songs van Janelle Monae

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen