Artiest

Duffy

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Duffy
Zangeres Duffy uit het dorpje Nefyn in Wales wordt mede ontdekt door gitarist en producer Bernard Butler die zelf furore maakte in de band Suede. Hij zorgt voor Duffy's nostalgische sound die bij vlagen doet denken aan die van Dusty Springfield.

Met deze vergelijking is Duffy het overigens niet eens. 'Ik vind mijn stem echt heel anders klinken. Maar ik moet wel toegeven dat de muziek en stijl van Dusty Springfield mij enorm hebben beïnvloed.'

Uithoeken

Het verhaal van Duffy klinkt een beetje als een hoofdstuk uit een sprookjesboek, maar de realiteit is dat de zangeres keihard heeft gewerkt om dit succes te bereiken. 'Ik heb werkelijk vreselijke optredens gedaan in alle uithoeken van het land. Maar het heeft mij wel gehard.' Op het podium weet de zangeres nog overtuigender over te komen dan op haar cd. 

Rockferry

Rockferry is het debuutalbum van Duffy en komt uit in 2008. Grote hits van dit album zijn 'Mercy', 'Warwick Avenue', 'Rain On Your Parade' en 'Steppin Stone'. 

Endlessly

Endlessly is het tweede album van Duffy, en verschijnt in november 2010. 'Well, Well, Well' is de eerste single van het album.