Artiest

Broken Bells

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Broken Bells
Amerikaanse indierockband, mede opgericht door artiest en producer Danger Mouse (Gnarls Barkey). Het andere lid, James Mercer, heeft ook zijn strepen verdiend als leadzanger van The Shins. Hun eerste single is 'The High Road', te vinden op het debuutalbum Broken Bells dat aan het begin van 2010 uitkomt.

Op een Deens muziekfestival in 2004 besluiten de zanger van The Shins, James Mercer, en de producer en het muzikale genie achter Gnarls Barkley, Danger Mouse (eigenlijk Brian Burton), om samen een project te starten. Het duurt dan nog wel tot september 2009 voordat het publiek íets van dit project te horen krijgt.

Melodisch en experimenteel

Mercer en Danger Mouse duiken stiekem al in 2008 de studio in, maar pas aan het einde van de zomer van 2009 brengen ze de eerste details naar buiten. Ze noemen de muziek die ze maken 'melodisch en toch ook experimenteel'. De mannen zoeken wel vaker de grenzen binnen de muziek op en daarom komt dit niet echt als een verassing.

Mysterieuze mails

Toch blijft het daarna angstvallig stil rondom de band. Tot 21 december 2009. Zoals vele andere bands in de 21e eeuw heeft ook Broken Bells een originele manier gevonden om hun muziek te promoten: via e-mailinglijsten worden mysterieuze, gecodeerde berichten verstuurd. In een binaire code is de tekst 'The high road is hard to find' en een link naar de website te vinden.

Debuutplaat

De titelloze debuutplaat van Broken Bells lekt in december 2009 uit, toch duurt het tot de volgende januari voordat de eerste single wordt uitgebracht. Deze plaat, 'The High Road', wordt al gauw opgepikt door Nederlandse radiostations. Het volledige album komt pas begin maart in de winkels te liggen.

Tracks van Broken Bells