Artiest

Yolanda Be Cool

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Yolanda Be Cool
De Australische Sylvester Martinez en Johnson Peterson zijn samen Yolanda Be Cool. Hoewel ze het zelf niet helemaal eens zijn over welke stijl muziek ze maken, is het het beste te omschrijven als electropop met een vleugje house. De doorbraak komt in 2010 met de single 'We No Speak Americano'.

Het dynamische duo achter Yolanda Be Cool, is alles behalve een coole dame. Sylvester Martinez en Johnson Peterson uit Australië vormen deze band die house, dance en electro in de mix gooit.

Muziekstijl

Hoewel voor het publiek de stijl duidelijk is, zijn de heren er niet helemaal uit. Als ze het aan hun vrienden in de harde electro-/dancescene laten horen vinden die het minimal, maar als ze het laten horen aan minimal-DJ's laten horen, zeggen zij weer dat het electro is. Wat de heren zelf betreft: 'We love hard stuff when it’s creative and groovy, and we love minimalist music when it’s not boring nor serious…'

Inspiratie

Yolanda Be Cool haalt de inspiratie uit de meest uiteenlopende, bizarre dingen. De opsomming die ze zelf noemen is tekenend voor de positieve, gekkige muziek die ze maken: conga's, bongo's, old school hiphop, discozombies, Duitse sauna's, weirdo's, koffie en nog veel meer.

'We No Speak Americano'

Het DJ-duo duikt op op verschillende mixtapes en brengen een aantal single'tjes uit, maar de doorbraak komt met 'We No Speak Americano'. Als het in Nederland hartje winter is, genieten de Australiërs van de warmte en het nummer dat daar een zomerhit wordt. Het liedje bevat een sample van 'Tu Vuò Fà l'Americano' van de Italiaanse Renato Carosone uit 1958, een liedje over de Amerikaanse levensstijl. In de zomer van 2010 valt Nederland voor 'We No Speak Americano'.

Tracks van Yolanda Be Cool