Artiest

Das Pop

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Das Pop
Gentse band die 1998 de Humo Rock Rally wint en in 2000 het debuutalbum I Love uitbrengt. Das Pop brengt in 2003 The Human Thing uit. Omdat het gewilde muzikanten zijn, kom je de namen van de bandleden tegen op albumhoezen van andere artiesten (van o.a. Starfighter en Thou) tegen.

De overwinning van Humo Rock Rally (de Belgische variant op de Grote Prijs van Nederland) in 1998 is het begin van internationaal succes voor Das Pop. Toch is de band dan al zo'n vier jaar bezig. Eerst onder de naam 'Things To Come', maar na de toevoeging van Tom Kestens gaan ze als Das Pop door het leven.

Eerste single

Met het prijzengeld dat ze opstrijken met de popprijs gaat de band naar Engeland om de single 'A Different Beat' op te nemen. Deze brengen ze in 1998 in eigen beheer uit, maar wordt niet echt een succes.

I Love

Ze worden onder de hoede genomen van platenmaatschappij PIAS waarvoor ze een stapel singles uitbrengen (waarmee ze de BeNeLux rondtouren) en het eerste volledige officiële studio-album I Love. Dat album wordt een succes en de singles 'The One', 'The Love Program' en 'Forever' krijgen ook airplay op de Belgische en Nederlandse radiostations.

The Human Thing

In 2002 duiken de heren de studio in voor een volgend album. Na de opnames, maar voor de release verlaat Tom Kestens de groep. Uiteindelijk ligt The Human Thing in februari 2003 in de winkels, uitgebracht in eigen beheer. Opvallend feit is dat er vier verschillende hoesjes van het album zijn gemaakt.

Stilte

Na het succes dat de singles waren die van het vorige album kwamen is het na 2005 helemaal muisstil rond de band. In deze stilte werken de bandleden aan het album dat Fuckland zou moeten gaan heten en in 2007 moet uitkomen. Helaas komt het hier door duistere redenen niet van.

Comeback

Na al het gedoe rond Fuckland brengt de band in de nadagen van 2009 hun ongetitelde comebackalbum uit. De eerste single van dit album die airplay scoort op de Nederlandse radio is 'Underground'.

Tracks van Das Pop