Artiest

Crystal Castles

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Crystal Castles
Crystal Castles heeft als standplaats Toronto. En bestaat uit de multi-instrumentalist Ethan Kath en zangeres Alice Glass. Het duo is niet alleen bekend van eigen werk maar ook van bijdragen aan remixes van Bloc Party en Klaxons.

De band ziet het levenslicht in 2003. Later zingt Alice Glass vijf instrumentale werken van Kath in. Het resultaat wordt via MySpace uitgebracht onder de naam ‘Alice Practice’ in September 2005.

Princess Of Power

Ethan en Alice ontlenen hun bandnaam aan de tekenfilm She-Ra: Princess Of Power over een futuristische superheldin. “We zagen een televisiecommercial voor het kasteel dat speelgoedfabrikant Mattel naar aanleiding van die serie op de markt bracht. ‘Crystal Castles: the source of all power’ was de pay-off. Dat stond ons wel aan.”

Electroduo

De muziek van Crystal Castles laat ze moeilijk definiëren. Het Canadese electroduo is bovenal orgineel in de manier waarop het beatrijke samples met meeslepende vrouwenzang mixt.

MySpace

Via MySpace wordt Crystal Castles opgemerkt door platenmaatschappijen die hen aanmoedigen om een echt album uit te brengen. Dat gebeurt in het voorjaar van 2008, met het album Crystal Castle. Daarop volgt een Europese tournee waarbij ook Nederlandse poppodia en Lowlands worden aangedaan. 

Crystal Castles II

In 2010 komt Crystal Castles II uit, het tweede album van de band. 'Not In Love' is de eerst single van het album. Crystal Castles maakt dit nummer samen met Robert Smith. 

Tracks van Crystal Castles