Artiest

Orson

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Orson
Orson is een Amerikaanse rockband uit Hollywood. De bandleden dragen naast Hollywood ook de legendarische filmmaker Orson Welles een warm hart toe.

Orson bestaat uit zanger Jason Pebworth, gitarist George Astasio en gitarist Kevin Roentgen, bassist Jonny Bentjen en drummer Christopher Cano. Pebworth en Astasio richtte de band op in 2000. 

Orson Welles

De mannen van Orson zijn groot bewonderaar van het werk van Orson Welles. De band is dan ook venoemd naar dé acteur uit de film Citizen Kane. Orson Welles was natuurlijk ook groot regisseur. Sowieso hebben de mannen veel met het oude hollywood: de hoeden die ze dragen zijn een hommage aan het oude Hollywood.

Debuut

Vóór Orson werkt Jason eerst in verschillende theater producties. Hij schrijft liedjes voor op de piano, maar van de gitaar heeft hij geen kaas gegeten. De band debuteert met hun optreden in de UK in okober in Manchester en in november tekenen ze bij Mercury Records. De mannen sluiten het jaar 2005 af door de supportact te zijn van Duran Duran. Bright Idea'No Tomorrow' is de debuutsingle van Orson, afkomstig van het album Bright Idea. Culture VulturesNa het debuut Bright Idea releast de band in oktober 2007 een nieuw album, Culture Vultures. 'Ain't No Party' is de eerste single van deze plaat.