Artiest

John Newman

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. John Newman
John Newman zet zichzelf eind 2012 op de kaart met de gigantische hit 'Feel the Love' van Rudimental. De Engelsman zorgt voor de vocalen. Op de single 'Not Giving In' van Rudimental zingt hij opnieuw mee en met 'Love Me Again' laat hij halverwege 2013 voor het eerst solo van zich horen. Ondertussen is hij bezig aan zijn derde studioalbum.

John Newman is een singer-songwriter uit Engeland en wordt bekend door zijn nummers samen met de elektronische band Rudimental. Samen met Piers Agget, Kesi Dryden, Amir Amor en DJ Locksmith van Rudimental maakt John Newman onder andere de hitsingles 'Feel The Love' en 'Not Giving In'.

Solo

In juni 2013 brengt John Newman zijn debuutalbum Tribute uit. Op deze plaat staat de single 'Love Me Again', die het erg goed doet in de Engelse hitlijsten. Ook in Nederland wordt het nummer omarmd. Na 'Love Me Again' brengt John Newman de single 'Cheating' uit.

Eigen werk

Hoewel Newman in de zomer van 2014 al aankondigt dat 'ie hard op weg is om zijn tweede studioalbum uit te brengen, moet het publiek tot eind 2015 wachten voor Revolve daadwerkelijk uitkomt. Tussendoor maakt hij wel de single 'Blame' met Calvin Harris en brengt hij als teaser voor het tweede album het nummer 'Come and Get It' uit. Een jaar later komt 'Olé' uit, als lead single voor het aanstaande derde album. Dj's werken sowieso graag met John Newman, zo vraagt Kygo hem voor de track 'Never Let You Go'.