Artiest

Zedd

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Zedd
Zedd is de stagenaam van de Duitse Anton Zaslavski. Hij maakt electrohouse met invloeden van onder andere dubstep. Zedd wint twee remixwedstrijden op de downloadsite Beatport en 'The Anthem' wordt zijn eerste eigen single. Vele remixen en eigen tracks volgen, ondertussen zijn er twee albums uit.

Anton wordt geboren in Rusland en groeit op in Duitsland. Met een gitarist als vader en een pianiste als moeder, is het niet gek dat Zedd interesse krijgt in muziek. Vanaf 2002 speelt hij in de deathcore band Dioramic, wanneer hij muziek van het Franse duo Justice hoort, krijgt hij interesse in het produceren van elektronische muziek. 

Eerste werk

Een paar van de eerste singles die Zedd uitbrengt zijn 'Spectrum' met vocals van Matthew Koma, 'I Don't Like You' voor Eva Simons en met Max Martin 'Beauty And A Beat' voor Justin Bieber. Het worden allemaal grote hits.

Clarity

Eind 2012 verschijnt het eerste album Clarity. Zowel het album als de gelijknamige single die op het album staat worden grote hits. Samenwerkingen met onder andere Hayley Williams, Lady Gaga en Ariana Grande volgen. 

Tweede album

Na een pauze van zes maanden wordt het tweede album aangekondigd. Het heet True Colors. Singles die rond die tijd uitkomen zijn 'I Want You To Know' met Selena Gomez en 'Papercut' ft. Troye Sivan. 

'The Middle'

Zedd kondigt aan dat zijn derde album eraan komt. Ondertussen komen wel nog 'Stay' met Alessia Cara, 'Get Low' ft. Liam Payne en 'The Middle' met Maren Morris en producersduo Grey uit.