Artiest

Cheryl Cole

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Cheryl Cole
Cheryl Cole breekt in Engeland door middels het programma Popstars - The Rivals. Het resultaat: de immens populaire girl-band Girls Aloud ('Sound of the Underground', 2003). Na een vooral in Engeland succesvolle run met Girls Aloud tussen 2003 en 2008 kiest Cole in 2010 voor een solocarrière. Haar eerste single is 'Fight For This Love'.

Cheryl Cole ziet op 30 juni 1983 het levenslicht in het Britse Newcastle On Tyme. Daar groeit ze op in een landhuis. Al snel is ze geinteresseerd in zingen en vooral dansen. Zo gaat ze een keer op zomerkamp van het Royal Ballet.

Knapperd

Ze ziet er ook niet verkeerd uit en dat blijft niet onopgemerkt. Ze doet mee met verschillende schoonheidswedstrijden en wint er een aantal. Ook duikt ze regelmatig op als model in bijvoorbeeld reclames of magazines.

Girls Aloud

In 2002 doet Cheryl mee aan de Britse TV-talentenjacht Popstars: The Rivals, waar ze als één van de bandleden van de meidengroep Girls Aloud eindigt. De dames brengen bergen singles uit die vooral in Engeland hits worden, maar buiten het Verenigd Koninkrijk krijgen ze weinig voeten aan de grond. In 2009 besluiten ze om een break te nemen om aan soloprojecten te werken.

Solocarrière

Cheryl duikt voor het eerst solo op aan de zijde van Will.I.Am van the Black Eyed Peas op de song 'Heartbreaker'. Al snel gaat Cheryl ook met haar eigen album aan de gang en hiervoor neemt Will.I.Am grotendeels de productie op zich. Deze plaat, 3 Words, komt in oktober 2009 in de winkels te liggen.

Andere projecten

Cole is naast zangeres ook presentatrice en jurylid bij de Briste versie van het programma X-Factor. Daarnaast krijgt ze de kans om een éénmalig TV-programma te presenteren. Cheryl Cole's Night In trekt zo'n vijf miljoen kijkers.

'Fight For This Love'

Als één van haar singles brengt Cheryl Cole 'Fight For This Love' uit. Dit blijkt een goede keus, want deze komt op nummer één binnen in de Britse charts en blijkt een dijk van een hit. Deze single komt eind januari ook in Nederland uit.

Tracks van Cheryl Cole