Artiest

The Ting Tings

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. The Ting Tings
The Ting Tings is een Indie/electroband uit de buurt van Manchester en bestaat uit drummer Jules De Martino en zangeres/gitariste Katie White.

Dear EskiimoVoordat er nog maar spraken is van The Ting Tings vormen de twee samen met Simon Templeman het trio Dear Eskiimo. Ze halen een platencontract binnen bij het grote label Mercury Records, maar na een jaar worden ze al weer door het label gedumpt. Kate en Julio besluiten om met z'n tweeën verder te gaan en noemen zich The Ting Tings.

The Mills

Ze spelen vaker in 'The Mills' een gebouw in Manchester dat dienst doet als ontmoetingsruimte en waar muziek en kunst centraal staat, en daarmee trekken ze de aandacht van belangrijke personen in de muziekindustrie.We Started NothingBegin 2008 jaar worden ze in Nederland al flink getipt na hun optreden op het Groningse Eurosonic Festival. 'Great DJ' is hun eerste Nederlandse single van hun debuutalbum We Started Nothing dat half mei 2008 uitkomt. Eind april 2008 staat de band op het London Calling festival in Paradiso.

Sounds From Nowheresville

The Ting Tings komt na drie jaar in 2012 terug met het tweede album Sounds From Nowheresville. ‘Hang It Up’ is hiervan de eerste single. Deze track, waarvan de video al in oktober 2011 verschijnt, is een groovy combinatie van indie en rap.

Super Critical

In de herfst van 2014 komt alweer het derde album van de band uit. Om het publiek alvast warm te draaien, brengen ze eind juli de single 'Wrong Club' uit.