Meer NPO

Dennis

Dennis is een Nederlands talent dat in augustus 2006 doorbreekt in de TMF Kweekvijver. Haar eerste single is 'No Can Do'. De zangeres brengt in maart 2007 haar tweede single 'Today' uit.

Dennis, die eigenlijk Denise van Donselaar heet, wordt op 3 januari 1984 geboren. Ze is altijd al omringd geweest door muziek doordat ze opgroeit in de muziekstudio van haar producerende vader.

Kweekvijver

Niemand heeft ooit van Dennis gehoord als ze in augustus 2006 in het TMF-programma Kweekvijver wordt gelanceerd. Ze blijkt veel talent te hebben en niet lang daarna wordt haar eerste videoclip geregisseerd. De debuutsingle 'No Can Do' haalt de hitlijsten.

Essent Award

Dennis' ster is rijzende en ze mag optreden tijdens de TMF Awards. Ook wint ze in oktober 2006 een Essent Award.

Debuutalbum

Her Name Is Dennis, het debuutalbum van Dennis, is een uitgekiende mix van rock, pop, dance en soul. "Het is op de eerste plaats popmuziek", zo zegt Dennis over haar eerste album. "Maar mijn smaak loopt behoorlijk uiteen. Van Nelly Furtado, Pink, Gwen Stefani en Gavin DeGraw tot Dinah Washington, James Taylor en Bonnie Raitt. Alles wat ik leuk vind."

'Today'

De tweede single 'Today' van Dennis verschijnt in maart 2007. Het nummer is is een mix van soul en pop en beschikt over een zeer pakkende melodie. 'Today' is terug te vinden op Her Name is Dennis, de debuutplaat van de 23-jarige zangeres.

Serious Request

Dennis werkte voor Serious Request in 2008 nog mee aan een bijzondere muziek-actie, waarmee luisteraars mee konden zingen voor een officiële kerstsingle ten bate van het goede doel.

Songs van Dennis