Artiest

Gloria Jones

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Gloria Jones
Gloria Jones is een Amerikaanse soulzangeres die als eerste de track Tainted Love opnam. Het nummer verscheen in 1965 op een B-kantje en groeide daarna uit tot een klassieker die talloze keren gecoverd is, onder meer door Soft Cell in de jaren tachtig.

Gospel

Gloria Jones werd in 1945 geboren in het Amerikaanse Cincinnati en groeide op in Californie. Op haar 14e zong ze in een eigen gospelgroepje (met onder meer Billy Preston). In haar late tienerjaren werd ze ontdekt door songwriter Ed Cobb, die voor haar een aantal nummers schreef, waaronder Tainted Love. Eind jaren zestig zong Jones in verschllende musicals, zoals Hair.

Hits

In de jaren zeventig bleef Jones muziek maken, zonder al te veel suces overigens. Wel schreef ze succesvolle hits voor artiesten als Gladys Knight & The Pips en Jackson 5.

Auto-ongeluk

In 1977 was ze betrokken bij een auto-ongeluk, warbij zijzelf zwaar gewond raakte en haar partner, Marc Bolan van T Rex, overleed. De fans van Bolan rekenden haar het ongeluk aan en plunderden hun bezittingen. Jones muziekcarriere kwam daarna min of meer tot stilstand.

Tracks van Gloria Jones