Nu op 3FM: -

The Script

The Script

Danny O’Donoghue, Mark Sheehan en Glen Power uit Dublin, Ierland zijn samen de pop-/rockband The Script. Inmiddels verblijven de heren in Londen. De doorbraak komt met het titelloze debuutalbum uit 2008, twee jaar later komt album nummer twee uit.

The Script is een Ierse band afkomstig uit Dublin, Ierland. Tegenwoordig is de groep gevestigd in Londen, na het tekenen van een contract bij een nieuw platenlabel. Het debuutalbum van The Script komt uit in 2008.

Last.fm

Bandleden Mark Sheehan en Danny O'Donoghue zijn voormalige producers die eerder al werken met Rodney Jerkins, The Neptunes, Teddy Reilly en Dallas Austin. Ze werken in de Verenigde Staten, maar keren uiteindelijk terug naar Ierland, waar ze Glen Power aantrekken om een nieuwe band te vormen. Ze tekenen bij Phonogenic in de lente van 2007.

Debuutalbum

De eerste single, 'We Cry', komt niet veel verder dan Groot-Brittannië, maar bij de tweede is dit wel het geval. 'The Man Who Can't Be Moved' scoort airplay in heel Europa en zorgt samen met het titelloze debuutalbum uit 2008 voor de doorbraak van The Script. In 2009 volgt single 'Breakeven'.

Science & Faith

Na een drukke periode komt de band in de herfst van 2010 met het tweede album, Science & Faith. Ondertussen houden de bandleden de fans op de hoogte met video's en berichten op internet. Zo wordt ook de eerste single van dit tweede album 'For The First Time' bekend gemaakt. Het nummer komt in juli 2010 uit en is een groot succes. In januari 2011 volgt de tweede single van het album, genaamd 'Nothing'.

Het derde album

De band maakt in juni 2012 bekend dat er een derde plaat aan komt met de titel #3. 'Hall Of Fame' is de leadsingle van het album. In dit nummer hoor je ook Will.I.Am, waar zanger Danny op dat moment mee samenwerkt voor het tv-programma The Voice UK. Het nummer wordt een hit.

BRIT Awards

The Script wordt voor een BRIT Award genomineerd in de categorie 'Best International Band'. Helaas voor hen wint The Black Keys.

No Sound Without Silence

Tijdens hun uitgebreide tour door Europa, Noord-Amerika, Azie en Australie (in 2013) gaat de Ierse band aan de slag met muziek voor een vierde album. De mannen hebben tijdens hun ritjes in de tourbus genoeg tijd en inspiratie voor nieuwe songs. Het resultaat is de plaat No Sound Without Silence, die in september 2014 uitkomt. Het nummer 'Superheroes' komt uit in juli 2014 en is de voorloper van de nieuwe plaat.

Songs van The Script

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen