Artiest

One Night Only

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. One Night Only
De band boekt in Nederland in rap tempo succes doordat hun single 'Just For Tonight', afkomstig van hun debuutalbum Started A Fire, door Studio Sport wordt gebruikt in montages rondom het EK voetbal in Zwitserland en Oostenrijk.

De vier Engelse schoolvrienden Hayton, Parkin, Ford en Smith besluiten in de zomer van 2003 om samen te gaan spelen. Ze hebben nog geen zanger en vragen Craig. Hij wil alleen zingen als hij ook gitaar kan spelen. Uiteindelijk verlaat Smith daardoor de band.

Naam

Bij hun eerste optreden eind 2003 hebben ze nog geen naam en verzinnen ter plekken ‘One Night Only’. De naam is eigenlijk alleen voor die avond bedoeld, maar blijft hangen. Ze zijn compleet als toetsenist Sails zich in 2005 bij de band voegt.

Started A Fire

‘You And Me’ de eerste single van de band doet niet veel in Engeland. De opvolger ‘Just For Tonight’ die begin 2008 samen met het debuutalbum Started A Fire uitkomt, wordt wel een hit in Engeland.

EK

Nederland maakt tijdens het EK 2008 kennis met de band mede doordat NOS Studio Sportzomer 2008 elke aflevering een montage maakt met het nummer ‘Just For Tonight’. De single komt dagelijks voorbij op de radio.

Tracks van One Night Only