Artiest

Simple Plan

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Simple Plan
Canadeze pop-punkers die in 2005 met 'Welcome To My Life' voor het eerst op de playlist verschijnen.

Simple Plan bestaat uit zanger Pierre Bouvier, gitaristen Jeff Stinco en Sebastien Lefebvre, bassist David Desrosiers en drummer Chuck Comeau. Het vijftal ontmoet elkaar op hun middelbare school in Montreal, Canada. Comeau en Bouvier hadden al aardig wat ervaring, de band Reset die ze op 13-jarige leeftijd oprichtten had al aardig succes in Canada. Comeau stapt uit de band om zich op zijn studie te gaan richten.

Nieuw

Om het studeren heen speelt hij regelmatig met Stinco en Lefebvre. Als hij Bouvier tegenkomt bij een Sugar Ray optreden haalt hij hem over om een nieuwe band te vormen. Desrosiers is de opvolger van Bouvier bij Reset maar wordt ook richting de nieuwe band getrokken. De band krijgt al snel grote optredens.

Balls

Voor de opnames van de eerste plaat No Pads, No Helmets...Just Balls krijgt de groep hulp van Joel Madden van Good Charlotte en Mark Hoppus van Blink 182. Een jaar later, in 2004, verschijnt het album Still Not Getting Any. Hiervan sluipt in 2005 de single 'Welcome To My Life' via de clipzenders Nederland binnen. De ballad 'Untitled' komt begin 2006 uit. Het is een aangrijpend en persoonlijk nummer over de gevolgen van rijden onder invloed van alcohol.

Zomer

Even wordt het still rondom de band, wat hitnoteringen betreft. Maar met de lovesong 'Jet Lag' in duet met Natasha Bedingfield is Simple Plan weer te horen op de radio. In de zomer van 2012 hebben de heren, ditmaal in samenwerking met rapper Sean Paul een van de zomerhits te pakken: 'Summer Paradise'.