Artiest

Dead or Alive

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Dead or Alive
Britse popgroep die in 1985 een Top 10 scoort met het door Stock, Aitken & Waterman geproduceerde 'You Spin Me Round (Like A Record)'. Na het succesje van de volgende single, 'Lover Come Back To Me', is Dead Or Alive voor Nederland meer door dan levend. In Japan is Dead Or Alive uiterst succesvol. Michael Jackson verplaatst een van zijn concerten naar een andere datum omdat Dead Or Alive op die datum optreedt.

Voordat Dead Or Alive in 1980 in Liverpool wordt opgericht, zingt Pete Burns drie jaar in de bandjes The Mystery Girls en Nightmares In Wax. Het duurt ook een jaar of drie (en een aantal singles) voordat Dead Or Alive zijn voet tussen de deur krijgt bij platenmaatschappij Epic. In 1984 verschijnt het debuutalbum Sophisticated Boom Boom. De single 'That's The Way (I Like It)', een cover van KC And The Sunshine Band, haalt de Top 20 van de Britse hitlijst bijna.

Right Round

Engeland is enthousiast, maar loopt pas echt warm voor Dead Or Alive wanneer in 1985 de single 'You Spin Me Round (Like A Record) een nummer 1-hit wordt. (Het is de eerste van vele nummer 1-hits voor het producerstrio Stock, Aitken & Waterman.) Het succes slaat ook over naar andere Europese landen (in Nederland haalt de single de Top 10) en de Verenigde Staten (waar het nummer de elfde plaats weet te bereiken). Op het album Youthquake (1985) staat naast 'You Spin Me Round' nog een aantal (Engelse) hits: 'Lover Come Back To Me', 'In Too Deep' en 'My Heart Goes Bang'.

Remix

In Nederland haalt alleen 'Lover Come Back' de Top 40. Het is het laatste wapenfeit van Dead Or Alive hier. In de jaren '80 verschijnen nog drie albums: Mad, Bad, And Dangerous To Know (1986), Rip It Up (1987) en Nude (1989). Nukleopatra ('95) laat zes jaar op zich wachten. In 1996 wordt een remix van 'You Spin Me Round' een grote hit in Australië. In het nieuwe millennium verschijnt een Greatest Hits-album. Ook is het weer tijd voor een nieuwe remix van 'You Spin Me Round'. Dit keer heeft Brian Rawlings (bekend van Chers 'Believe') het nummer onder handen genomen.

Tracks van Dead or Alive