Artiest

The Pogues

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. The Pogues
The Pogues is een Britse folk/punkband rond de Ierse zanger en fulltime alcoholist Shane MacGowan. Bekende singles van de band zijn 'Fiesta', 'Yeah Yeah Yeah Yeah Yeah' en het kerstnummer 'Fairytale of New York'.

Het meeste succes had de band in de jaren '80 en begin jaren '90. 

Shane

Zanger Shane MacGowan, die ook bekend staat om zijn extreem rottende gebit, verlaat in 1991 de band vanwege alcoholproblemen. Joe Strummer van The Clash valt voor hem in, maar in 1996 stopt de band helemaal.

Reunie

In 2001 geven The Pogues een aantal reünieconcerten in de UK. De reünieconcerten worden in 2004 en 2005 herhaald en lijken nu een jaarlijks terugkerend verschijnsel te worden. Sinds 2005 spelen The Pogues ook weer regelmatig in Nederland. Shane stopt met zijn band Shane MacGowan & The Popes en richt zich volledig op zijn oude band. Nieuwe nummers worden er overigens niet geproduceerd.

Overlijden

Een jaar later overlijdt gitarist Phil Chevron op 56-jarige leeftijd aan hoofd- en nekkanker. Naast gitarist is Chevron ook verantwoordelijk voor de tekst van meerdere hits van de band, zoals 'Thousands Are Sailing'. 

Tracks van The Pogues