Artiest

Roisin Murphy

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Roisin Murphy
Ierse zangeres die samen met haar ex-partner Mark Brydon bekend wordt als het electro-popduo Moloko. Nadat de relatie van het stel in 2003 op de klippen loopt, gaat Róisín Murphy alleen verder. Ze brengt in 2005 haar solodebuut Ruby Blue uit. Twee jaar later volgt Overpowered.

Róisín Murphy en Mark Brydon ontmoeten elkaar op een feestje in Sheffield. De zangeres benadert Brydon met de openingszin "Do you like my tight sweater? See how it fits my body!" Deze zin wordt later gekozen als titel van het eerste Moloko-album. De twee zijn dan inmiddels een stel.

Moloko

Als duo brengen Murphy en Brydon vier studio-albums uit. Vlak voordat het laatste Moloko-album Statues verschijnt in 2003 gaat het stel uit elkaar. Een officiële verklaring van Moloko over de toekomst van de groep komt er niet. 

Ruby Blue

Voordat Róisín Murphy haar solo-album Ruby Blue uitbrengt in 2005 verschijnen drie EP's van de zangeres, getiteld Sequins. In een interview in Q Magazine, naar aanleiding van de release van Ruby Blue,  zegt Róisín Murphy over de breuk met haar ex:"We left it on good terms after a very successful tour. We shook hands, said, 'See you later,' and haven't spoken since. I don't know what Mark thinks of this record or what he's doing. I don't know if we will or we won't reunite. Myself, I don't not want to."

Singles

Van Ruby Blue verschijnen twee singles: 'If We're In Love' en 'Sow Into You'. In de platen zijn echter niet erg succesvol in de hitlijsten. De titeltrack van het album verschijnt op de soundtrack van de hitserie Grey's Anatomy. 

Overpowered

Róisín Murphy maakt in mei 2006 bekend dat ze een contract heeft getekent bij platenmaatschappij EMI en een nieuw album gaat uitbrengen. Dat album verschijnt in de zomer van 2007 en draagt de titel Overpowered. De eerste single van de plaat heeft dezelfde titel.Let Me KnowDe tweede single is 'Let Me know' en komt uit in het najaar van 2007. Het nummer is een samenwerking tussen Róisín Murphy en Groove Armada.