Artiest

Sophie Francis

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Sophie Francis
Van Café Billart 't Pumpke in Sint-Oedenrode, naar de grote dance-festivals. Sophie Francis is pas zeventien jaar en heeft een sprintje afgelegd waar Usain Bolt van zou schrikken. (Usain Bolt is misschien ook niet muzikaal, maar het gaat om de vergelijking van het sprintje.)

Nederlandse eer

Moeten we ons nou zorgen maken over de toekomst van Nederlandse dance DJ's? Nee, nooit! Eens in de zoveel tijd staat er gewoon weer een jong iemand op om de hele wereld te veroveren. Sophie Francis is misschien ook wel de volgende in dat rijtje grote namen die de Nederlandse eer hoog houden.

Zuid Afrika

Vanaf haar eerste optreden in café 't Pumpke gaat het ineens snel met Sophie. Ze mag op Paaspop draai en wordt gezien door een management. Dat resulteert weer in een grote show in Valencia en een tour door Zuid-Afrika (waar ze in de eerste jaren van haar leven ook woonde).

De hele wereld

Het inplannen van haar agenda zal wel een stukje lastiger zijn geworden. School en hockey zullen een beetje moeten wijken, want Sophie wordt overal opgepikt en gaat over de hele wereld draaien. Misschien staat ze over een paar jaar ook wel boodschappen te doen met Justin Bieber!

Tracks van Sophie Francis