Artiest

Macklemore

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Macklemore
Macklemore is een Amerikaanse rapper die vanaf 2000 zijn eigen fanbase opbouwt via internet. Pas twaalf jaar later brengt hij samen met producent Ryan Lewis album The Heist uit. De hitsingles 'Thrift Shop' en 'Can't Hold Us' staan hierop.

Al op 14-jarige leeftijd begint Ben Haggerty met het schrijven van songteksten. Van zijn vrienden krijgt hij de naam Macklemore toegewezen. Als artiestennaam neemt hij in eerste instantie Professor Macklemore aan, maar de rapper laat het 'Professor'-gedeelte snel weg. 

EP Open Your Eyes

In 2000 komt zijn eerste EP uit: Open Your Eyes. Macklemore bouwt vanaf dan vooral online bekendheid op. 

The Heist

Macklemore en Ryan Lewis ontmoeten elkaar tijdens een fotoshoot. Lewis is namelijk fotograaf. Het debuutalbum van de twee, The Heist, komt in maart 2013 uit in Nederland. De plaat is een groot succes met hits als 'Thrift Shop' en 'Can't Hold Us'. 

'Same Love'

Macklemore en Ryan Lewis komen met 'Same Love' op voor de gelijkheid van homoseksuelen. Het nummer gaat over het legaliseren van het homohuwelijk in Amerika en het bestrijden van homofobie. Ook zangeres Mary Lambert draagt haar steentje bij op dit nummer. Zij zingt in het refrein haar vriendin toe.

'This Unruly Mess I've Made'

Na drie en een halfjaar brengt Macklemore samen met Ryan Lewis in 2016 'This Unruly Mess I've Made' uit. Met natuurlijk 'Downtown', die een echte oldschool happening is geworden met medewerking van Melle Mel, Kool Moe Dee en Grandmaster Caz.