Naar homepage
Artiest

Black Kids

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Black Kids

Black Kids wordt genoemd in de lijst van meest belovende bands van 2008. En dat alles zonder een album van het Amerikaanse Indie-bandje. Hun EP is zo’n succes dat hun nummer ‘I’m Not Gonna Teach Your Boyfriend How To Dance With You’ ook in Europa uitgebracht wordt.

Florida

Zwart zijn ze nauwelijks. Alleen broer en zus Ali en Reggie Youngblood zijn donker. De andere drie bandleden zijn blank. Ze zijn afkomstig uit Florida, om precies te zijn uit het noordelijk gelegen Jacksonville. Broer en zus leren de drie andere leden van de band kennen op zondagschool.

Doorbraak

Het kan snel gaan met een band. In 2006 begon de band met spelen, een jaar later deden ze hun eerste optreden en weer een jaar later veroveren ze Europa met ‘I’m not gonna teach your boyfriend how to dance with you’.

Kate Nash

Hun Europese succes is mede te danken aan Kate Nash. De Amerikanen touren begin 2008 kort met het Britse nachtegaaltje. De bewijzen zijn te vinden op youtube. Ook Kate Nash zingt het liedje over het vriendje wat niet kan dansen.Klik hier voor het filmpje