Artiest

Armand Van Helden

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Armand Van Helden
We mogen best een beetje trots zijn op hitmachine Armand van Helden. Ten slotte heeft  deze wereldberoemde DJ/producer/remixer een tijd in Nederland gewoond. Ok, ok, en in Turkije en in Italië... Zijn vader werkte bij het leger en daarom verhuisde de familie Van Helden nogal vaak. Van Helden is een graag geziene gast in muziekland en kan zich meten met DJ/producers als Fatboy Slim.

Armand begint al met plaatjes draaien als hij 15 jaar is. Nadat hij na zijn afstuderen nog een tijd in de advocatuur heeft gewerkt, kiest hij full-time voor de muziek. Zijn reputatie bouwt hij gaandeweg op door zijn (re)mixen en DJ hoogstandjes op feesten. Maar hij brengt ook eigen materiaal uit op diverse onafhankelijke labels en weet onder de naam Deep Creed in Amerika enkele hits te scoren.

Hij begint ook veel te remixen voor anderen en in 1995 werkt Armand met Zki & Dobre en Ramon Zenker aan het project F-Action. Dit resulteert in de disco-single 'Let's Get Closer Baby'. In 1997 verschijnt Van Heldens officiële debuut, Enter The Meat Market. Een post-house hip-hop album dat goed ontvangen wordt.

Samenwerkingen

Ook krijgt hij dat jaar een hit met de remix van 'Professional Widow' van Tori Amos. De lijst waarmee Armand gewerkt heeft - als producer of als remixer - is eindeloos: Janet Jackson, Sneaker Pimps, Rolling Stones, Apollo 440, Vanessa Williams, Ace of Base, Deep Forest, Underworld..

In 1997 verschijnen er nog twee andere cd's: Greatest Hits en Live From Mutha's House. Twee jaar later is daar het album 2Future4U (met het heerlijk bekkende 'You Don't Know Me') en in 2000 komt het album Killing Puritans uit. Ook remixt hij in dat jaar voor Underworld.

'My My My'

Na een tijdje betrekkelijke stilte komt in 2004 New York: A Mix Odyssey... uit. 'My My My' haalt in het najaar van 2004 de Mega Top 50.