Artiest

Hootie and The Blowfish

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Hootie and The Blowfish
De Amerikaanse pop/rockband Hootie and the Blowfish heeft met het debuutalbum Cracked Rear View en de bijbehorende single Hold My Hand veel succes. Met latere albums kunnen ze dat succes niet evenaren.

Deze Amerikaanse band wordt gevormd op de universiteit van South Carolina. De bandnaam is gebaseerd op de bijnamen van twee vrienden van zanger Darius Rucker, Hootie en Blowfish. Een goed begin Hootie & the Blowfish eerste single 'Hold My Hand' van het debuutalbum Cracked Rear View zorgt ervoor dat het album snel de hitlijsten beklimt.

Zestien keer platina

Uiteindelijk wordt Cracked Rear View het bestverkochte album van het jaar. In Amerika haalt de plaat zestien keer platina. De twee andere singles van het album 'Let Her Cry' en 'Only Want To Be With You', vergroten het succes van de groep des te meer. Een jaar later staan de bandleden Darius Rucker, Mark Brian, Dean Felber en Jim Soelfeld op Pinkpop. Met en zonder Atlantic De verkoop van het tweede album Fairweather Johnson begint hoopvol, maar uiteindelijk kan dit album niet het eerdere succes evenaren. Met vier miljoen verkochte exemplaren mag echter ook niet van een flop gesproken worden.

Sneaky Long

Hierna brengt platenmaatschappij Atlantic nog drie albums van de groep uit: Musical Chairs (1998), Scattered, Smothered and Covered (2000) en Hootie And The Blowfish (2003). In 2004 gaan Atlantic en Hootie & the Blowfish uit elkaar. De laatste twee albums Looking for Lucky (2005) en Live at Charleston 2006) komen uit onder het eigen label van de groep: Sneaky Long.

Tracks van Hootie and The Blowfish