Artiest

LOUISV

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. LOUISV
Het klinkt Brits, maar is het niet. LOUISV is een Nederlands bandje. Het schuurt en het raakt. In 2014 kwam LOUISV met de knallende single 'Trouble in Paradise' en wordt de groep door online muziekplatform Cortonville nog uitgeroepen tot pop/rock talent van het jaar.

De sound van LOUISV is vergelijkbaar met het oog van een orkaan: rust en controle in de vocalen, omgeven door een woeste zee aan geluiden. Met invloeden van Portishead en Massive Attack resulteert hun sound in een flinke portie industriële pop met een licht filmisch randje a la Lana del Rey.

Muzikanten

Dankzij de unieke inbreng van muzikanten klinkt LOUISV hoe de groep zou moeten klinken. De stoere klanken in de liedjes blijven live intact en allerminst geproduceerd. Zangeres Loes is de vertaalslag die de band nodig heeft. Zij staat middenin de storm en benoemt wat ze ziet.

'For Old Times Sake'

De single 'For Old Times Sake' verschijnt 9 februari (2015) en eind februari brengt LOUISV zijn eerste EP uit, waarna er hard doorgewerkt wordt aan het debuutalbum dat in het najaar zal volgen. Deze zal geproduceerd worden door Huub Reijnders.

3FM Serious Talent

LOUISV wordt in januari 2015 uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Ze treden op tijdens Noorderslag op de 3FM Serious Talent Stage in Groningen.