Artiest

Of Monsters and Men

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Of Monsters and Men
Of Monsters And Men is een zeskoppige folkband uit IJsland die dankzij één nummer de platenlabels voor het uitkiezen heeft. De band gaat uiteindelijk in zee met Universal. Het debuutalbum My Head Is An Animal verschijnt in 2011 in IJsland, een jaar later is het album ook in de rest van de wereld verkrijgbaar.

De IJslandse band bestaat uit Nanna Bryndís Hilmarsdóttir (zang), Ragnar Þórhallsson (gitaar), Arnar Rósenkranz (drums) en Kristján Páll Kristjánsson (bass). Na wat soloprojecten begint de band vanaf 2010 in hun huidige formatie te spelen.

My Head Is An Animal

Of Monsters And Men tekent in februari 2011 een contract bij Record Records om nog datzelfde jaar het debuutalbum My Head Is An Animal uit te brengen in IJsland. Het nummer 'Little Talks' van het album is zo'n succes dat de band internationaal doorbreekt. De groep tekent een contract bij Universal om hun debuutplaat ook in het buitenland uit te brengen.

Lowlands 2012

Binnen no-time is Of Monsters And Men een begrip in de muziekwereld. Ook Nederland is onder de indruk van de groep en dus staat de band op onder meer Lowlands 2012 en in een uitverkocht Paradiso Amsterdam.

Live From Vatnagarðar

Een live-album van Of Monsters And Men volgt eind 2013. De plaat Live From Vatnagarðar bevat zeven nummers met live versies van onder meer 'Little Talks' en 'Mountain Sound'.

Beneath The Skin

In 2014 is het stil rondom Of Monsters And Men, maar begin 2015 komt de band met de track 'Crystals'. Het nummer is de voorloper van het tweede studioalbum Beneath The Skin dat in juni 2015 verschijnt.

Tracks van Of Monsters and Men