Meer NPO

K's Choice

K's Choice

Succesvolle Belgische band die met 'Not An Addict' begin 1996 een Top 20 hit scoort. K's Choice schrijft ook nog een aantal minder grote klappers op zijn naam, maar 'Everything For Free' en 'Dad' blijken wel publieksfavorieten te zijn. Na het album Almost Happy last K's Choice een stop in. Zowel Sarah als Gert gaan solo.

Het Belgische K's Choice bestaat voornamelijk uit Sarah en Gert Bettens met daaromheen een aantal min of meer vaste bandleden. Sarah zet haar eerste schreden op muziekgebied onder de naam Sarah Beth, als zij een cover van een Hank Williams nummer regelrecht de Belgische top vijf in zingt. 

K's Choice

Daarna richt ze samen met broer Gert The Choice op. De cd The Great Subconscious Club (1993) is in Amerika al uit als blijkt er in de VS al een band onder die naam actief is. De naam wordt dan veranderd in K's Choice. Het album Paradise In Me (1995) betekent de definitieve doorbraak voor K's Choice en de single 'Not An Addict' bestormt in heel Europa en de Verenigde Staten de hitlijsten. Ondertussen zijn broer en zus Bettens vrijwel continu op toernee. In 1998 komt de CD Cocoon Crash uit, waarna weer even intensief getourd wordt als voorheen. In september 2000 verschijnt de cd Almost Happy die opvallend rustiger en stemmiger is dan voorgaande albums. De gelijknamige single wordt een bescheiden (radio)hit. 

Almost Happy

Een jaar later staat de band op Pinkpop en verschijnt de dubbel-cd Live. Een nieuw K's Choice album wordt in eerste instantie in 2002 verwacht. Maar Almost Happy komt tegen verwachting alsnog uit in de Verenigde Staten en de band besluit daar (eerst) op tournee te gaan. Wel verschijnt van Sarah een solo-single: 'Someone To Say Hi To'. Het is een muzikale bijdrage aan de film Zus & Zo. Het nummer wordt geen hit. Op 9 augustus worden er in Paradiso, Amsterdam opnamen gemaakt voor een DVD die later dat jaar moet verschijnen.