Artiest

The Magic Numbers

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. The Magic Numbers
The Magic Numbers bestaan uit twee paar broers en zussen. De Britten vormen hun groep in 2002, en drie jaar later brengen ze hun debuutalbum The Magic Numbers uit. De band schrijft harmonieuze softrock-liedjes met een sixties-feel.

Broers en zussen

Broer en zuster Sean en Angela Gannon studeren op de The Cardinal Wiseman Roman Catholic High School in Greenford als ze Romeo en Michele Stodart leren kennen. Het klikt tussen de vier en ze beginnen een bandje in 2002: The Magic Numbers.

Magic Numbers

The Magic Numbers maken naam in en rond Londen, en het duurt niet lang voordat ze een groep vaste volgers hebben. Het resulteert in een contract bij label Heavenly Recordings. 

Doorbraak

De ster van The Magic Numbers rijst gestaag, maar in 2004 is er sprake van een echte doorbraak. Ze mogen fungeren als support act voor gevestigde namen als Travis en Snow Patrol, en in november van dat jaar brengt de groep zijn eerste single op vinyl uit: 'Hymn For Her'.

Debuutalbum

De release van het debuutalbum The Magic Numbers gaat gepaard met het uitbrengen van de single 'Forever Lost'. Het viertal kan rekenen op lovende kritieken.TourenDe hippie-achtige softrock van The Magic Numbers legt hen geen windeieren. Ze touren over de hele wereld, en zijn onder meer te bewonderen in de TV-show Top Of The Pops.

Weglopen uit TV-show

Hun optreden daar levert hen nog meer roem op. Niet omdat hun live performance zo spetterend is, maar vanwege het feit dat ze weglopen na de beledigende aankondiging van presentator Richard Bacon. Deze maakt hun verschijning - ze zijn allevier op z'n zachtst gezegd mollig - belachelijk.

Those The Brokes

Met Those The Brokes keren The Magic Numbers, na een heftige tour, terug met een nieuw album. Ook hier staan weer warme en af en toe weemoedige retro-songs op. De eerste single is 'Take A Chance'.

Tracks van The Magic Numbers