Meer NPO

David Gray

David Gray

Engelse singer/songwriter die tegenwoordig in Londen verblijft. David Gray breekt in Nederland door met zijn album White Ladder en zijn hit 'Babylon'.

De ladder

In Engeland neemt David Gray in z´n eigen flat zijn vierde album White Ladder (1988) op. De ladder wordt richting de top gelegd. Het eerdere werk van de singer/songwriter zijn oerdegelijk, de pers schrijft er lyrisch over en levert een fanbase op. Maar het grote publiek komt maar niet in aanraking met de man.

Nederland

In Nederland verandert dat dankzij de hit 'Babylon'. In Amerika veranderd dat dankzij het feit dat White Ladder verschijnt op het eigen label van (de goed verkopende) Dave Matthews. Als David Gray hot is, wordt ook gelijk alle 'lost recordings' van hem uitgebracht.

Mutineers

In de zomer van 2014 verschijnt het tiende studioalbum en draagt de titel Mutineers. Het is zijn eerste werk na een stilte van vier jaar. 

Songs van David Gray

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen

Als je deze optie kiest worden je gegevens opgeslagen in een cookie. We gebruiken deze cookie alleen zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement