Artiest

Rigby

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Rigby
In 2008 begint het muzikale avontuur voor Christon Kloosterboer als hij met vijf vrienden de band Rigby vormt. In de zomer van datzelfde jaar wordt de band 3FM Serious Talent en vanaf dat moment gaat het snel.

Christon Kloosterboer wil pop-/rockliedjes maken en vindt in 2008 vijf handlangers. Bart Janssen (gitaar, zang), Clemens Blacquiere (gitaar, zang), Lars van Starrenburg (bas, zang), Jimmy van den Nieuwenhuizen (drums) en Bob Fridzema (toetsen, zang) vormen samen met Christon de band Rigby. De bandnaam is uiteraard een verwijzing naar 'Eleanor Rigby' van The Beatles.

3FM Serious Talent

Datzelfde jaar wordt de band, met hun in eigen beheer uitgebrachte single 'Pass You By', verkozen tot 3FM Serious Talent. Ze scoren hiermee airplay op de zender en de mannen mogen regelmatig langskomen bij verschillende 3FM-programma's.

Debuutalbum

Producer Erwin Musper is zó enthousiast over de band dat hij zijn hulp aanbiedt bij de opnames van het debuutalbum van Rigby. Het album wordt opgenomen in de Verenigde Staten en in Amsterdam wordt de laatste hand gelegd aan Everything Must Go. De release van dit album is in juni 2009 bij Universal en wordt voorafgegaan door de gelijknamige single 'Everything Must Go'.

Huisband DWDD

In de zomer van 2009 wordt bekend dat Rigby voor het aankomend seizoen de huisband wordt van De Wereld Draait Door. Dit betekent dat ze elke maand optreden in het populaire tv-programma.

Wisseling van de wacht

Diezelfde zomer (van 2009) stappen Bart Janssen, Clemens Blacquière en Jimmy van den Nieuwenhuizen uit de band. Ze zijn het niet eens met de koers die de band volgt. Binnen enkele dagen zijn er vervangers gevonden (Bart Meeldijk, Fredo Wagner en Eelke Mastebroek) en treedt Rigby gewoon weer op.

'One Song'

In het najaar van 2009 brengt het nieuwe samengestelde Rigby het liedje 'One Song' uit. Later wordt bekend dat dit het officiële nummer is van 3FM Serious Request 2009. Het liedje is te horen onder alle campagne-uitingen van 3FM Serious Request.

Noorderslag

Het nieuwe Rigby zorgt allerminst voor rustig vaarwater. Eind 2009 is Rigby de supportband van Moke en begin 2010 staat Rigby op Noorderslag in Groningen.

Solid Ground

In november 2010 brengt Rigby het nummer 'Fire' uit. Dit is de eerste single van het album Solid Ground, dat in februari 2011 verschijnt. 'Fire' is vanaf 2011 ook te horen in een commercial van een groot Nederlands biermerk, waarin de band trouwens zelf ook een grote rol speelt.

Derde album

Begin 2012 brengt Rigby de single 'One Life To The Next' uit. Het nummer vormt de opmaat voor het nieuwe album Fire & Ice & Sugar & Spice, dat aan het einde van de zomer van 2012 verschijnt. 'Take A Chance' is de tweede single van het album.

Jubileumalbum Island On Mainland

2013 is voor Rigby een jubileumjaar, want de band bestaat dan alweer 5 jaar. Rigby brengt in oktober het jubileumalbum Island On Mainland uit.

'Earth Meets Water' scoort

De single 'Earth Meets Water' (van de plaat Island On Mainland) staat het eerste halfjaar van 2013 maar liefst 22 weken op de playlist van 3FM en ook enkele andere radiostations (waaronder Radio 1, Radio 2, Q Music en 538). Diverse DJ's maken een remix van het liedje, zoals Wildstylez, die een hardstyle-versie produceerde.

Video met Heleen van Rooyen

Op de plaat Islands On Mainland staat ook de single 'Lighter'. In de video van is Heleen van Rooyen te zien, die een relatie heeft met drummer Bart. De volgende single is 'We Haven't Lost (Just Not Yet Won)'.