Artiest

Gavin DeGraw

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Gavin DeGraw
Singer/songwriter uit New York die in 2005 de debuutsingle 'I Don't Want To Be' uitbrengt afkomstig van het album Chariot. Begin 2008 komt de eerste single 'In Love With A Girl' van het album Gavin DeGraw uit. In september 2011 verschijnt zijn album Sweeter met de hitsingle 'Not Over You'.Gavin DeGraw

Gavind DeGraw is een beschermeling van een van de machtigste mensen in de muziekwereld: Clive Davis. Hij ontdekte artiesten als Alicia Keys, Janis Joplin, Whitney Houston en Rod Stewart en onder zijn hoede braken ze internationaal door. Clive Davis staat bekend om zijn uitzonderlijke oren voor hits en daarom zijn de verwachtingen rond Gavin DeGraw (dan 26) in 2005 hooggespannen. 

Chariot

Gavin DeGraw is al heel jong bezig met muziek, op zijn achtste begint hij met piano spelen en tijdens de middelbare school in New York speelt hij in een coverband met zijn broer. Na een kort verblijf op de beroemde Berklee School Of Music in San Fransisco keert hij terug naar New York om professioneel singer/songwriter te worden. Beetje bij beetje begint hij naam te maken en krijgt hij diverse aanbiedingen voor platendeals. DeGraw besluit echter dat hij geen haast heeft en wacht zijn kans af. Die komt uiteindelijk met de aanbieding van Clive Davis van J Records. 

Debuutalbum Chariot verschijnt in 2003 in de VS. Het succes komt langzaam, 'I Don't Want To Be' (debuutsingle) wordt zelfs twee keer uitgebracht. In een remix met meer gitaren en puntigere hoeken aan het liedje wordt het een gigantische top tien hit in de VS. Na het succes van 'I Don't Wanna Be' wordt het tijd voor de follow up single, 'Follow Through'. In Europa komt het album Chariot in 2005 uit, gevolgd door een Europese tour. De titelsong van het album komt in december 2005 uit. 

Gavin DeGraw

Voor zijn tweede album werkt Gavin samen met producer Howard Benson (My Chemical Romance, Daughtry). De samenwerking is te horen aan de plaat, die meer rock geörienteerd is dan zijn debuut. Het album in 2008 uit met als eerste single 'In Love With A Girl'. Het nummer 'We Belong Together' de titeltrack voor de film Tristan & Isolde (2006) staat ook op het album.

Free

Speciaal voor zijn fans brengt Gavin DeGraw in maart 2009 zijn derde album Free uit. Op dit album staat zijn liefde voor de muziek centraal. Onder begeleiding van enkel de piano wordt de nadruk van de songs gelegd op de lyrics en de intensiteit. Dit intieme album maakt hij in minder dan twee weken in de studio in Brooklyn van zijn producer Camus Celli, die eerder al werkte met artiesten als Tina Turner, David Byrne, Lana Wolf en John Farnham.

Sweeter

Een paar maanden later brengt Gavin DeGraw zijn vierde album Sweeter uit. De eerste single 'Not Over You' is dan al een grote hit in Nederland. De tweede single en titeltrack 'Sweeter' verschijnt in oktober. Derde single 'Soldier' brengt Gavin uit in januari 2012.

Vijfde album in 2013

In juni 2013 verschijnt de nieuwe single 'Best I Ever Had' van Gavin DeGraw. Het is een voorbode van een nieuw album, zijn vijfde, Make A Move. Het album verschijnt in oktober 2013. 

Soundtrack Dolphin Tale 2

Nog voor het uitkomen van single 'Fire' brengt Gavin 'You Got Me' uit. Het nummer is onderdeel van de soundtrack van Dolphin Tale 2 (2014), een film met o.a. Morgan Freeman.