Artiest

Kraak & Smaak

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Kraak & Smaak
DJ-formatie bestaande uit Oscar de Jong, Wim Plug en Mark Kneppers. Het drietal is afkomstig uit Leiden en heeft sinds 2003 de krachten gebundeld.

Wipneus & Pim

Denk je aan Kraak & Smaak, dan denk je niet meteen aan het duo Wipneus & Pim. Toch zijn er een aantal links te bedenken tussen de twee. Niet alleen zijn het allemaal DJ's, maar ze hebben ook nog eens deels dezelfde samenstelling. Mark Kneppers maakt deel uit van beide formaties en is ook wel bekend als DJ Pim. Het andere deel van dit olijke DJ-duo is DJ Wipneus (Edwin van 't Schip, de broer van oud-international John van 't Schip).

Boogie Angst

Het debuutalbum Boogie Angst komt uit in 2005. Van dit album komen onder andere de singles 'Money In The Bag' en 'One Of These Days'. Remixen Het duurt nog even voordat er een nieuw album uit komt, maar de heren zitten ondertussen niet stil. Na de release van het eerste album beginnen ze aan een uitgebreide tour. Vooral in Engeland, maar ook daarbuiten zijn ze een groot succes. Ze worden gevraagd voor remixen voor onder andere Jamiroquai.

Plastic People

Het Leidse trio duikt begin 2007 weer de studio in en drie jaar na het debuut is het tweede album Plastic People (2008) klaar. Op de eerste single ‘Squeeze Me’ zingt de Britse soulzanger Ben Westbeech mee. Daarna volgt een serie van optredens op velen van de grootste internationale podia. O.a. Glastonbury, Coachella, Sziget en Lowlands worden aangedaan. Eind 2008 worden ze zelfs uitgenodigd voor het Amerikaanse TV-programma The Jimmy Kimmel Show. 

Electric Hustle

Met de release van het derde studio album Electric Hustle knalt Kraak & Smaak 2011 weer in. Het jaar werd gestart met een zinderend optreden op Eurosonic en de eerste single 'Call Up To Heaven' stelt de fans van het eerste uur tevreden.