Artiest

The Gaslight Anthem

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. The Gaslight Anthem
Deze Amerikaanse rockband uit New Jersey speelt graag punkmuziek, maar het hoeft niet altijd keihard te knallen. De doorbraak van de band komt met het tweede album The '59 Sound uit 2008. Twee jaar daarna komt het album American Slang uit.

The Gaslight Anthem is een Amerikaanse rockband uit New Jersey bestaande uit frontman Brian Fallon die in 2005 drummer Barry Horowitz, gitarist Alex Rosamilia en Alex Levine om zich heen verzamelt.

Invloeden

De muziek van The Gaslight Anthem's behelst veel elementen van de Jersy Shore sound. De punky muziek van de anthems heeft veel te danken aan de New Brunswick hardcore scene. Maar de band is ook fan van Bruce Springteen en dat is duidelijk te horen aan hun muziek. Fans en criticasters herkennen de Boss' invloed en weten dit zeker te waarderen. Eén van de recensenten:  'The Gaslight Anthem are like something out of speculative fiction: this is what pop music would be if Springsteen hadn't listened to his producer.' Leuk voor de band is, is dat ze in 2009 in het voorprogramma van Springsteen mogen staan.

Eerste albums

Het eerste album Sink and Swim van The Gaslight Anthem ziet het licht in mei 2007 en wordt goed ontvangen. En het tweede album komt vrij snel daarna uit in 2008. Van het album The '59 sound  is 'Old White Lincoln' de eerste single die hier uitkomt. Op dit laatste album laat de band de harde punk een beetje voor wat het is. Dat blijkt een goede keuze, want de plaat wordt een succes.

American Slang

Het succes brengt de band onder meer op Pinkpop 2009. De band zit niet stil en werkt druk aan zijn derde album dat in de juni 2010 uitkomt met als voorloper de gelijknamige single 'American Slang'. In de zomer van 2010 komt hun nieuwe single 'Diamond Church Street Choir' uit. 

Tracks van The Gaslight Anthem