Artiest

Only Seven Left

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Only Seven Left
Only Seven Left is een poprockband van Nederlandse bodem. Hilversumse bodem welteverstaan. De broers Jochem en Hinne Winterwerp richten op piepjonge leeftijd de band in 2005 op en breiden al snel uit met drie nieuwe bandleden. Niet veel later brengt de band zijn eerste EP in 2007 uit, en in september 2010 het debuutalbum It Was All A Dream. In het najaar van 2011 wordt zanger Bart vervangen voor Bjorgen.

Only Seven Left brengt in 2007 de eerste EP Forever Is A Lie uit. Deze EP wordt uitgebracht bij het onafhankelijke Stuck In A Day Records. In 2010 neemt Only Seven Left het debuutalbum It Was All A Dream op, waar ook de singles 'Sleeping Without You', 'Wake Up Call', 'I Am Sorry' op staan. De laatste single is een duet met zangeres Miss Montreal. Bij de single 'Sleeping Without You' maakt de band een videoclip waarin de band zijn eigen boyband-imago op de hak neemt. Binnen twee weken wordt de clip ruim 20.000 keer bekeken.

Coen Swijnenberg support Only Sevent Left

Coen Swijnengberg benadert Only Seven Left begin 2010. Hij wordt een maand lang werd de manager van de band en neemt de strijd op tegen collega Sander Lantinga. Uiteindelijk wint hij deze strijd ook met 'zijn band'. 

Tour in Egypte

Only Seven Left wordt in 2008 gevraagd om te touren door Egypte. Een week lang speelt de band in strandtenten, hotels en clubs. In Egypte wordt ook de single 'October Tune' gelanceerd. Na de tour verschijnt een zevendelige serie video's op internet. Hierin zijn alle avonturen van de jongens te zien. 

Tour met Destine en MakeBelieve

Only Seven left tourt begin 2010 met Destine en MakeBelieve. Twaalf van de zestien optredens zijn compleet uitverkocht.

Headline Tours

Na de succesvolle tour met Destine en Make Believe, gaat Only Seven Left op eigen kracht verder met zijn It Was All A Dream tour in september en oktober 2010. En wegens succes daarvan start de band in januari 2011 zijn maar liefst 22 shows tellende 3FM presents: Only Seven Left tour.

Invloeden 

De muziek van Only Seven Left is beïnvloed door onder andere Jack’s Mannequin, All Time Low en Keane. Only Seven Left kickt op stevige gitaren, poëtische teksten en pakkende melodieën.

Bandleden en zangergezocht.nl

In de loop der tijd verandert de bandbezetting een aantal keer. De huidige bezetting is: Bjorgen van Essen - Zang, gitaar; Roderick Knijnenburg - Piano, zang; Jochem Winterwerp - Gitaar, zang; Hinne Winterwerp - Bas, zang; Bram de Wijs - Drums, zang. Leadzanger Wouter Bouma (zang en piano) verlaat de band halverwege, Bart van Dalen vervangt hem. Bart kondigt in augustus 2011 dat hij uit de band stapt om zich te richten op zijn persoonlijke muzikale carrière. De overige bandleden gaan via de website zangergezocht.nl op zoek naar een nieuwe zanger. Uit de vele online audities, kiest de band uiteindelijk voor Bjorgen van Essen als nieuwe zanger.

Tweede Album

In november 2011 duikt de nieuwe formatie de studio in voor de opname van het tweede album Anywhere From Here, dat op 13 april 2012 zal verschijnen. Eerste single van de plaat is 'Love Will Lighten the Dark'.