Artiest

Jamai

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Jamai
Winnaar Idols. Eind maart 2003 verschijnt de eerste single 'Step Right Up'. Jamai is dan 16.

Jamai Loman wordt op 30 juni 1986 geboren en groeit op in Schoonhoven. Al op vroege leeftijd blijkt hij een entertainer te zijn. Hij is de ster in de groots opgezette musical Ja Zuster Nee Zuster op de basisschool, die in een week avond na avond is uitverkocht. Op het VMBO doet hij met zijn neef Danny aan de jaarlijkse Shownight mee met het nummer 'Onderweg' van abel. In de weekenden werkt Jamai in restaurant Lekzicht waar hij, als hij de kans krijgt, de microfoon grijpt en de tent op zijn kop zet.

Televisie

Ook speelt Jamai in het Jazzbandje 8CC op de piano. Eind 2002 doet hij mee aan een nieuw televisieprogramma bij RTL4, Idols. Jamai ziet in zichzelf absoluut geen idool. Toch gaat hij elke rond weer door en schopt het tot de finale. Vlak hiervoor zegt hij: "Ik was eerst dat nare, vervelende mannetje met die bril wat nooit eens zijn kop kon houden omdat hij altijd liep te zingen. Nu zit ik in de finale van Idols! Ain’t it a strange world?!

Step Right Up

Tijdens de finale laat Jamai voor het eerst zijn single 'Step Right Up' horen. Het publiek vindt hem beter dan Jim, de andere kandidaat, en Jamai wordt de winnaar van Idols. 'Step Right Up' verbreekt alle records en komt de eerste week binnen op 1 in zowel de Mega Top 50 als de Top 40.

Musical

Sindsdien heeft Jamai een succesvolle musicalcarrière opgebouwd; zo speelde hij rollen in Les Miserables, The Wiz en Jesus Christ Superstar.

Tracks van Jamai