Geluk op vrijdag de dertiende

Maandag 9 maart 2015 - 10:00 uur

Als je iets kunt gebruiken op vrijdag de dertiende, dan is het wel een flinke dosis geluk. Dat komt helemaal goed met deze lijst!

Mis jij nog een geluksliedje?

Geef het onderaan dit bericht door!

Jason Mraz ft. Colby Caillat - 'Lucky'

Jason Mraz en Colbie Caillat brengen een toefje lenteochtend-geluk met hun zeer relaxte hit ‘Lucky’.

Erykah Badu - '4 Leave Clover'

Als je dan toch een pechdag tegemoet gaat, kun je maar beter wat geluksbrengers meenemen. Bijvoorbeeld een muzikaal klavertje vier van Erykah Badu.

Daft Punk - 'Get Lucky'

Wat een lucky shot, deze kneiter die het Franse duo Daft Punk maakte met behulp van Nile Rodgers en Pharrell Williams. Op de dag van release brak het nummer alle streaming records van Spotify.

Radiohead - 'Lucky'

Radiohead staat niet per se bekend om opbeurende songs, maar 'Lucky' is een van de meer optimistische nummers van de band. “It’s gonna be a glorious day,” belooft Thom Yorke.

Racoon - 'Lucky All My Life'

Zo zwaarmoedig als Thom Yorke over kan komen, zo blij is de uitstraling van Racoon voorman Bart van der Weide. Voor het geluk geboren, zo zingt hij ook in deze songtekst.

Maroon 5- 'Lucky Strike'

Zanger Adam Levine pende dit nummer neer met hitschrijver Ryan Tedder van OneRepublic. Het is geen ode aan het beroemde sigarettenmerk, maar een verwijzing naar een stomend potje seks.

The Verve - 'Lucky Man'

De derde single van Urban Hymns, het succesalbum van de Britse band The Verve, is volgens U2 frontman Bono “een van de twintig nummers waarvan ik wilde dat ik het zelf geschreven had.”

Madonna - 'Lucky Star'

In eerste instantie bracht dit nummer, gebaseerd op een oud kinderliedje, Madonna weinig succes. Het was de eerste single van haar debuutalbum en hij deed….niks. Maar na het succes van 'Holiday' werd het nummer opnieuw uitgebracht en dankzij MTV, die de video op hoge rotatie zette, werd het alsnog een hit.

Lucky Fonz III - 'Ik Heb Een Meisje'

Lucky Fonz heet eigenlijk Fonz Otto Wichers, maar omdat hij naar eigen zeggen echt altijd mazzel heeft, noemt de Amsterdamse singer-songwriter zichzelf Lucky Fonz III. Wat er met I en II is gebeurd, is tot op heden nog een groot mysterie.

Ryan Adams - 'Lucky Now'

Liedjesmachine Ryan Adams schreef dit nummer in eerste instantie voor zijn overleden vriend (en vroegere bassist) Chris Feinstein. Maar toen het liedje af was, voelde het niet goed - te direct, en te persoonlijk. Ryan besloot het te herschrijven vanuit zijn eigen beleving - over hoe hij zich voelde als twintiger in New York, somber, maar toch hoopvol voor de toekomst.

Jamie Woon - 'Lady Luck'

Jamie Woon bracht in 2011 zijn debuutalbum Mirrorwriting uit, en belandde daarmee in de jaarlijkse Sound Of...van de BCC als groot nieuw talent. Sindsdien is het echte behoorlijk stil rondom Jamie. Maar over zijn debuut deed hij ook een jaar of zes, dus wellicht is hij ergens aan het broeden op nieuwe tunes.

Rene Froger - 'Alles Kan Eens Mens Gelukkig Maken'

Het zijn de kleine dingen die het hem doen. In 1989 bezong Froger, als gastzanger bij Het Goede Doel, de geneugten van het dagelijks leven: een zingende merel, de geur van de zee, de zon die opkomt, een vers kopje thee.

Goodluck - 'Take It Easy' 

Met zo'n bandnaam kan het niet misgaan op vrijdag de dertiende. Het elektronische duo Goodluck liet in 2011 van zich horen met hun relaxte zomerhit 'Taking It Easy'.

Britney Spears - 'Lucky'

Hoewel de hoofdpersoon in dit liedje Lucky heet, wereldberoemd is en alles heeft wat haar hartje begeert, voelt ze zich toch helemaal niet gelukkig. Dit nummer uit 2000 was wellicht een schreeuw om hulp, want Britney zelf, die wereldberoemd werd en alles leek te hebben wat haar hartje begeerde, ontspoorde in 2007 dusdanig dat ze anno nu nog steeds onder toezicht staat.

Marvin Gaye- 'Lucky Lucky Me'

In my life, there's no misfortune. No struggle or strife today. You're my lucky charm, my guiding star. So just smile and chase them blues away, zingt Marvin Gaye in 'Lucky Lucky Me'.

In werkelijkheid werd zijn leven gekenmerkt door een hoop ellende - hij zocht zijn toevlucht in drank, drugs en vrouwen. Hij leed aan ernstige depressie en deed diverse zelfmoordpogingen. Hij kwam op tragische wijze aan zijn einde: op 1 april 1984 werd hij door zijn eigen vader doodgeschoten. Dit nummer, dat al sinds 1964 bij Motown op de plank lag, werd tien jaar na zijn dood uitgebracht.

Kylie Minogue - 'I Should Be So Lucky'

Dit was in de UK de debuutsingle van een toen nog frisse en fruitige Kylie Minogue. Ze was in Australie bekend geworden uit de soap Neighbours en had daar een hit gescoord met een cover van het nummer 'The Loco-Motion'.

Aan de Britse hitproducers van de eighties, Stock-Aitken en Waterman, de schone taak om het popprinsesje ook in de rest van de wereld groot te maken. Zou ze zo lucky zijn? Zeker wel, want inmiddels is de zangeres al bijna drie decennia actief in de popmuziek.

Art Mooney - 'I’m Looking Over A Four Leaf Clover'

In 1948 (!!!) scoorde Art Mooney een hit met dit nummer, dat toen al ruim 20 jaar oud was. Maar ja, de mens weet al eeuwenlang dat klavertjes vier geluk brengen...

Vette pech op vrijdag de dertiende

Wordt dit geluk je allemaal iets te veel? Check dan de vrijdag de dertiende-lijst met ongeluksliedjes.

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen