Zeroes Album Special: Hopes and Fears - Keane

Donderdag 14 februari 2013 - 23:00 uur

Tijdens Zeroes Request (editie 2013) vertelde ik je het verhaal achter het album Hopes and Fears van de Britse band Keane.

waar andere Zeroes bands hun sound vooral lieten domineren door gitaren, kwam Keane in 2004 heel tegendraads met een album waarin de piano de hoofdrol speelt en waar nauwelijks een gitaar aan te pas kwam: Hopes and Fears.

Debuutalbum Keane: Hopes and Fears

Hopes and Fears kwam in 2004 uit en was het debuutalbum voor de Britse band Keane, bestaande uit zanger Tom Chaplin, toetsenist Tim Rice-Oxley en drummer Richard Hughes. Met hun unieke sound veroverden de drie Britten in rap tempo hun thuisland Engeland, en niet lang daarna ook Europa, Amerika, Japan en Australië onder andere.

'Somewhere Only We Know'

Toen Keane in het festivalseizoen in 2004 door heel Europa tourden en onder andere op Lowlands en Glastonbury speelden, zong het publiek inmiddels uit volle borst de debuutsingle van het Britse duo mee: 'Somewhere Only We Know'.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Bedshape'

Ook van het debuut: 'Bedshaped' met de ontroerende pianoklanken, misschien wel het mooiste liedje van het debuutalbum van Keane.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

 

>> Meer (Album) Specials

>> Meer over Zeroes Request (editie 2013)

 

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen